Onlytechno Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond werd door Studio TaS de derde editie van Onlytechno georganiseerd. Hét technofeest van Zwolle vond ditmaal plaats in de imposante Broerenkerk in het centrum van Zwolle. Naast The Wizard en Joris Voorn kwam de Nederlandse vader van Detroit-techno Steve Rachmad om de kerk te laten schudden op haar grondvesten.

Technoliefhebbers raken er inmiddels al een beetje aan gewend: een groot feest geheel gericht op hun muziek naar keuze. Daarom pakte Studio TaS voor de derde editie extra uit met DJ’s die de échte, originele Detroit-technosound bezitten. Onlytechno werd geopend door een bekende Zwollenaar; The Wizard. Al sinds 1999 is The Wizard resident techno DJ bij het poppodium Hedon en draaide onder andere met Michel de Heij en Acid Junkies. Na een hete set van The Wizard kwam Joris Voorn om het publiek nog meer op te zwepen. Al sinds 2002 is Joris Voorn niet meer weg te denken uit de technoscene met zijn melodieuze house, waarvan de wortels zijn te vinden in Detroit eind jaren ’80. Met tours door Europa, Azië en Amerika is Joris Voorn in een paar jaar tijd uitgegroeid tot één van de grote DJ’s van de Nederlandse technoscene.


Joris Voorn

De afsluiter van de avond was Steve Rachmad die bekend staat om zijn deep, groovy sounds, aangevuld met imposante melodieën gecombineerd met funk en soul. In 1996 brak Rachmad wereldwijd door met het album “Secret Life of Machines”,  één van de all-time techno klassiekers.


The Wizard

Ondertussen is Rachmad de tel kwijt geraakt als het gaat om het aantal producties en remixes. Hij is dan ook een graag geziene gast op Awakenings en is zelfs de recordhouder als het gaat om het aantal optredens op het bekendste technofeest van Nederland. Heerlijke Detroit-techno gegarandeerd!


Steve Rachmad

De ijzersterke line-up van deze editie van Onlytechno wordt aangevuld met uitgebreide, imponerende licht- en lasershow en ook ditmaal komt weer de Zwolse formatie James Lost langs met originele VJ-projecties. Studio TaS kijkt met grote ogen uit naar deze Detroit-editie van Onlytechno. Meer informatie over Studio TaS en over Onlytechno is te vinden op www.onlytechno.nl.

Artikel delen: