Wipstrikkerallee
Wipstrikkerallee

Het weer in het weekend: Droog en overwegend zonnig, koudere nachten

Zwolle – Het weekend is overwegend zonnig in Zwolle. Beide ochtenden is er kans op mist en/of laaghangende bewolking. Hangt er ’s nachts nog geen mist, dan kan het zicht ook ‘s morgens rond acht uur nog verslechteren. In de loop van de ochtend trekt de mist op.

Laaghangende bewolking verdwijnt eveneens en maakt beide dagen plaats voor witte sluierwolken hoog in de blauwe lucht. Zondag zijn er meer wolkensluiers. Het blijft droog. In de nachten is het kouder dan we gewend zijn. ‘s Morgens vroeg is het kwik gedaald tot slechts een paar graden boven nul. Aan de grond en bijvoorbeeld op autoruiten kan het vriespunt worden bereikt. De temperatuur loopt ’s middag op naar ongeveer 13 graden. Met zon en weinig wind uit het zuidoosten tot oosten belooft het zaterdag een mooie Sinterklaasintocht te worden.

Het weer in het weekend is rustig en droog dankzij een groot hogedrukgebied met het centrum boven de Alpen. Het verplaatst zich langzaam naar het noordoosten. Zondag is dat te zien aan een dalende barometer. Maar het weer verandert tot en met maandag nog weinig. De zon maakt vele uren boven de stad en het blijft droog. Pas op dinsdag komen regengebieden in de buurt van Zwolle.

Artikel delen: