Twist aan Boerendanserdijk levert Be Quick punt op

Zwolle – Zaterdag 14 maart staat al wekenlang rood omcirkeld in talloze Zwolse agenda’s. En dat is niet voor niets. Het is dag de Zwolse voetbalgrootmachten Be Quick en Berkum elkaar opnieuw zullen treffen in de Hoofdklasse C. Het is de terugwedstrijd nadat de eerste wedstrijd in het najaar op de valreep in het voordeel van Be Quick is geëindigd. En een favoriet is er niet, daarvoor is het verschil in voetbal te gering. Het is een verwachting die deze avond onder de sfeervolle verlichting volledig gaat uitkomen. Be Quick en Berkum stappen tegen acht uur met een 1-1 uitslag van het veld en daarmee kunnen de meeste volgers wel leven.

Na de mars van VV Berkum, dat met een luidruchtige supportersschare van De Vegtlust richting Be Quick’28 vertrok, is het scenario van de eerste helft redelijk vlak en men vermoedt dat Hitchcock en Shakespeare vanavond afzijdig zijn gebleven bij het schrijfwerk. Nadat Bas Bouwhuis de bal in de 4e minuut  richting het Be Quick doel heeft gevuurd, daar eindigt een schot van Lijzen even later in de touwen boven het Berkumdoel. In deze fase ontvouwt de wedstrijd zich als een gelijkopgaande strijd. Nadat het eerste kwartier voorbij is begint Be Quick voorzichtig aan te dringen. Veel levert het niet op. Kleine kansen, passes die niet worden begrepen. Het is dan eigenlijk Nejim el Ataoui die Be Quick in de 29e minuut op voorsprong moet zetten, maar de grabbelende doelman Vos pakt de bal in tweede instantie.

In de eindfase van de eerste helft is het Berkum dat zich gaat roeren. In de 32e minuut is het Chris van der Meulen die de bal de kans krijgt om op keeper Koornberg te schieten. Wat resteert is een corner. Nadat El Ataoui in de 36e minuut de vrijstaande Beunk over het hoofd ziet, eindigt het schot op de reclameborden. Op slag van rust mazzelt Be Quick. De inzet van Berkum wordt door een verdediger van de doellijn gehaald.

Bij Be Quick is Edwin Starke na de thee niet meer uit de kleedkamer gekomen. Hij wordt vervangen door Yassine Manar. En het eerste wapenfeit van de tweede helft is meteen voor Be Quick. Een vrije trap van Jesper Beunk belandt op het dak van het doel. Maar Berkum komt toch weer goed in de wedstrijd. Het spel verplaatst zich wat meer richting Be Quick helft. In de 53e minuut is Berkum twee keer dicht bij een doelpunt, maar de aanvallers falen. Even later zwijnt de ploeg uit Berkum als een voorzet van Yassine Manar op een haartje na de vrijstaande El Ataoui mist.

Enkele minuten later heeft Be Quick toch geluk door een misverstand in de Berkumverdediging. Een communicatiestoornis tussen doelman Vos en verdediger Gnanapragassan levert een wonderlijk eigen doelpunt op en Be Quick leidt plotseling met 1-0 in een wedstrijd die veel wegheeft van een aanstaande remise.

De Berkumtranen kunnen echter snel worden gedroogd. Na een makkelijk gegeven vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied weet Berkumaanvaller Chris van der Meulen de bal maar zo door een woud van spelers binnen te schieten: 1-1. Een tussenstand die op dat moment zeker verdiend is voor de v.v. Berkum.

Bij Be Quick komen Rob Mijnheer en Marino Promes in het veld. Bij Berkum wordt keeper Vos vervangen door Matthijs Bouwhuis. Be Quick krijgt in de slotfase nog kansen via Manar en El Ataoui, maar het is Berkum dat aan het einde een overwicht heeft. Gescoord wordt er echter niet meer. Bij Be Quick overheerst het gevoel dat een punt het maximaal haalbare is, bij Berkum treurt een enkeling om de remise. Maar de reglementen van de voetbalsport voorzien  dat het derde punt teniet wordt gedaan bij een remise, maar had het toch bestaan dan had dat wellicht aan Berkum moeten worden toegewezen. Net iets meer kansjes, net iets meer op de helft van de tegenstander gestaan.


VV Berkum bedankt zijn supporters…

Is trainer Marco Koorman van Be Quick tevreden met het resultaat?

“Het was een wedstrijd voor een gelijkspel”zegt hij. “Uiteindelijk bepalen twee ongelukkige doelpunten het eindresultaat. Het baltempo was van onze kant te laag om de Berkumverdediging echt te ontregelen.”

Wat zit er nog in voor de rest van het seizoen?

“Ons programma is zeker niet gemakkelijk, maar als je het goed doet dan kun je nog derde worden.”

Berkumtrainer Michel van Oostrum is minder gelukkig met het resultaat.

“We hebben meer kansen gecreëerd dan Be Quick. We hadden zeker een goal kunnen maken voordat we op een ongelukkige manier achter komen. Maar alles bij elkaar ben ik zeker tevreden over het team. Er was goed veldspel en iedereen kwam de afspraken na. Je kunt alleen maar concluderen dat de club een hele goede ontwikkeling doormaakt.”

Door: Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Jammer dat er 4 vandaaltjes van de b jeugd van Berkum voor duizenden euro vernield hebben bij Bequick28.Gelukkig zijn ze op heterdaad betrapt en kunnen ze op de blaren gaan zitten.


  ⚠️ Meld

 2. Meen je niet? Omdat hier de naam van de club valt, lijkt het me logisch dat de club ook nog wel even met ouders en/of kids gaat babbelen.

  Mijn zoontje speelde er ’s morgens heerlijk in de zon. Hij had het woord Berkum ergens gezien. Ik niet overigens, maar dat vind ik wel grappig. Als daar natuurlijk niets mee vernield is.

  Maar wat hebben ze vernield?


  ⚠️ Meld

 3. Kijk maar even op de site van Bequick28,staat alles met fotoos erbij.
  In ieder geval compliment naar de voorzitter van Berkum,die kwam s middags al zijn exuus aanbieden en vond het ook heel vervelend.
  De vandaaltjes zijn bekent.


  ⚠️ Meld

 4. Hmm aardig gekalkt. Eerst leek het nog wel een gezellig plaagstootje. BQ had daar toch ook de doelpalen rood/zwart geverfd?
  Ja, dit is die jongens van ons ’s morgens wel opgevallen. 😮


  ⚠️ Meld

 5. Bij bequick28 zijn ook de doelpalen zwart/wit geschilderd,dat is intussen weer hersteld,maar de beschadigingen aan het kunstgras heeft speciale behandeling nodig en dat gaat in de papieren lopen.


  ⚠️ Meld

 6. ….
  Een geintje is leuk, maar als de schade in de duizenden euro’s gaat lopen wordt het minder leuk. Zeker vooor een noodlijdende club als Bequick. Gelukkig zijn de daders bekend en kunnen de ouders dokken. Geen pardon.


  ⚠️ Meld

 7. Hegemonie
  Ik ben bang dat dit het laatste jaar is dat Bequick hoger zal eindigen dan Berkum alhoewel dat misschien zelfs dit jaar al niet meer gaat gebeuren. Het is erg onrustig bij Bequick. Zeker nu de aanvoerder kwaad zijn aanvoerdersband heeft ingeleverd en de relatie met de trainer op spanning heeft gezet.


  ⚠️ Meld

 8. starke kwam na rust niet terug en verlaat volgend jaar BQ. Komt ook niet gemotiveerd over maar dat zal ook wel door die geldproblemen komen. Er komen wel weer wat nieuwe spelers maar weet niet welke worst die voorgehouden zijn


  ⚠️ Meld

 9. IQ kan tellen. Maar begrijpend lezen is lastiger geloof ik…
  Wat me wel duidelijk is geworden, van De Swollenaer, is het feit dat Piet deze week definitief heeft besloten zijn Everse-mening niet onder stoelen of banken te steken. Ook wel weer dapper en iedereen heeft recht op zijn/haar mening.


  ⚠️ Meld

 10. Zou het een schande vinden, voetbalkenner, als een voetballer in de hoofdklasse niet meer gemotiveerd zou zijn door geldproblemen van de club….Dan wordt het idd tijd voor een vervanger die het kunstgras nog op wil vreten!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.