Prins Voorst I “opvolger” in de familietraditie van CV de Deurzakkers in Jubileumjaar

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Prins Voorst I is de 54e Hoogheid van CV de Deurzakkers en heeft, samen met de adjes Stins (Vince aan ‘t Rot) en West (Max van Vilsteren ), op vrijdag 11-11-’22 voor een geweldige “ontknoping” gezorgd. In stadsresidentie Bloopers/Middenschip werd het trio om “11 over half 11” bekendgemaakt na een fantasti-sche introductiefilm en leuke act en een “verwarrende” onthulling. Met de hofkapel van de avond, de Deurbloazers, en de “huis DJ” is het carnaval seizoen gestart en het Jubileumjaar 55 jaar CV de Deurzak-kers begonnen.

Voor het aftreden van de regerende Prinses Party hebben de Vorsten uiteraard weer een paar ludieke acties bedacht. Na toch een soort van “sabbatical” seizoenen werd de Prinses getest op welke variaties van haar leus ze allemaal nog kon herinneren. De beloning voor een fout antwoord was telkens een blauwhandje, best veel fouten overigens.

Uiteraard zou de rol van zilveren schenkmeester(gouden schenkmeester is Tonny) een mooie optie zijn voor de toekomstige vorstin, en heeft ze voor de vorsten een paar heerlijke biertjes getapt en geserveerd.
Het spektakel kwam toch wel door de “wie van de drie” kwis waarbij ze door de juiste vragen te stellen mocht proberen te achterhalen wie de echte geheimzinnige slager was, het blijft vooralsnog een geheim, maar de blos-jes van de prinses verraadden veel.

Na de abdicatie is de zaal even verwend met livemuziek van de hofkapel en de DJ. Met het alaaf van de Deur-bloazers is net voor de bekendmaking van de 54e Hoogheid Prinses Party officieel opgenomen in het Vorsten-dom.

Voor Boer Glas was dit jaar de “Bronzen Deur”. Als jarenlange trouwe Diamantsponsor kregen Monique en Thij-men de Bronzen Deur omgehangen van de voorzitter.

Tegen “11 voor half 11” wordt de film gestart, de countdown loopt, en drie mensen gehuld in cape en masker gaan richting het podium, danspasjes worden ingezet, de spanning is opgevoerd, de speculaties nemen toe, de 54e Hoogheid staat op het punt bekend gemaakt te worden, vader Jan is totaal verrast…Prins Voorst is de opvolger van Opa Prins Pim I, oom Prins Pim II en moeder Prinses Assepoester!

Nadat Prins Voorst I officieel geïnstalleerd is, de adjudanten Stins en West de steek opgezet hebben, leest hij zijn proclamatie voor. Zijn leus is:

“Van Voorst, Stins tot West in Sassendonk zijn wij op ons best !”

Vol overgave spelen de Deurbloazers De Zwollenaar na het voorlezen van de proclamatie. Nadat de Rv11, vorsten en Hof op de opkomstmuziek van Prins Voorst I de polonaise hadden ingezet zijn de felicitaties be-gonnen. Het Jubileumseizoen 55 jaar is voor CV de Deurzakkers begonnen, de jubileummedaille is opgespeld bij de leden, we rekenen op een mooi seizoen met dit jonge dynamische trio.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)