Turfmarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen in de avond

Zwolle – Dinsdagochtend trekt een gebied met lichte neerslag over Zwolle. Het blijft bij enkele spatjes regen. Al vlot wordt ’s morgens de bewolking dunner en tot in de avond blijft het verder droog.

Wolkensluiers dempen de zonnestralen nogal. Het kwik loopt op van ongeveer 9 graden ‘s morgens vroeg naar 12 graden in de middag. Wind staat er uit het oosten tot zuidoosten met kracht 3. Later in de middag wordt de bewolking dikker. Er nadert een actiever regengebied. Waarschijnlijk arriveert het pas na de avondspits boven Zwolle. Het komt vanuit het zuidwesten, waar het al eerder in de avond nat wordt. In de nacht naar woensdag kan het uit dikke bewolking flink doorregenen.

Woensdagochtend trekt de regen weg naar het noordoosten. De zon breekt door en het blijft droog. Bij ongeveer 12 graden ‘s middags is het een heel aardige dag. Standvastig, zoals de afgelopen dagen het geval was, is het echter niet meer. Ons weer wordt niet meer geregeerd door een hogedrukgebied, maar door een lagedrukgebied. Het ligt ten noordwesten van Ierland en zendt storingen met bewolking en regen deze kant op.

Dat gebeurt in de nacht van woensdag op donderdag. Regen en wind worden dan berekend voor Zwolle. De volgende storing staat in de nacht van donderdag op vrijdag op het programma.

Artikel delen: