WVF verliest nipt van koploper ON uit Almelo

Zwolle – Waar WVF zaterdagmiddag de laatste strohalm voor aansluiting wenste te pakken via een overwinning op koploper ON, gingen de gasten uit Almelo in de slotminuut met de 3-punten van het veld. Na de 1-0 door Timon Beimers in de 18e minuut wisten de gasten via Ruud Hondebrink direct de gelijkmaker te maken. Deze speler maakte na rust ook de 1-2. Berry Mulder bracht kort voor tijd de gelijkmaker op het bord via een diagonale schuiver. In de slotminuut wist Emiel Kroeze een uitgespeelde aanval te bekronen met een treffer en gingen de 3 punten naar Oranje Nassau.

WVF was vanmiddag geenszins van plan de punten weg te geven. In de openingsfase werden de tegenstanders direct op eigen helft teruggedrukt en kwamen er enkele kansen. Uit een voorzet van Martijn Ruysch en een goede verlenging van Michel Klink wist Timon Beimers de 1-0 binnen te tikken. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong want ON wist na het missen van een 100% kans, direct daarna het net te vinden via Hondebrink. Volgens velen was dit overigens uit buitenspelpositie. Het spel bleef in evenwicht met kansen voor beide teams, WVF bleek vanmiddag met name kwetsbaar op de linkerzijde. Danny Reinders werd kort voor rust vervangen door Jeroen van Leeuwen waardoor Kevin Peters naar de linksback positie verhuisde. Voetballend bracht dit weinig verandering want ON bleef in het vervolg van de wedstrijd gevaarlijk via de rechterkant. Ook een latere wissel van Kevin Peters voor Jonathan Brands bracht hierin weinig verandering.

In de 2e helft leken de gasten snel te willen scoren. Met name in de 50e en 52e minuut stonden een slordige afwerking en de hulp van de paal voor keeper Remco van de Weg een voorsprong in de weg. WVF stelde hier een goede inzet van Timon Beimers tegenover. In e 66e minuut wist opnieuw Hondebrink te scoren via een goede kopbal via de grond. WVF wenste zich niet neer te leggen bij en nederlaag en na een kopbal naast het doel wist Berry Mulder met een diagonaal schot de keeper te verrassen: 2-2.

Daarna waren er nog enkele kansen over en weer. Met name een schot van Michel Klink had een beter lot verdiend. Toch trokken de gasten aan het langste eind via opnieuw een aanval over rechts waarna Kroeze wist te scoren. Niet mooi maar effectief 2-3.

De koploper op koers voor het kampioenschap en Westenholte een verloren seizoen ?

Mogelijk dat door een goede serie, te beginnen in Enschede volgende week, via de stand op de ranglijst nog nacompetitie kan worden afgedwongen anders dreigt het seizoen nu al uit gaan als de bekende kaars.

Bert Kamerman

Artikel delen: