Voorstel SP: extra capaciteit schuldhulpverlening

Zwolle –  De SP in Zwolle zal maandag tijdens de raadsvergadering een voorstel doen om de capaciteit bij de afdeling schuldhulpverlening te vergroten. De gevolgen van de economische crisis zijn al voelbaar in Zwolle en de verwachting is dat het aantal aanvragen bij de schuldhulpverlening zal oplopen. Nu al krijgen mensen niet op tijd hulp bij het oplossen van problematische schulden. Dit door een tekort aan capaciteit. Hierdoor moeten mensen met schulden soms maanden wachten voordat ze worden geholpen. Ondertussen lopen de schulden gewoon op en komen mensen nog dieper in de problemen. Daar moet heel snel wat aan worden gedaan. 

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Dat steeds meer mensen kampen met problematische schulden is zeer ernstig, maar dat zij niet of slecht worden geholpen is minstens zo verontrustend. Mensen moeten eerder en beter worden geholpen en niet pas wanneer ze al volledig aan de grond zitten. De SP stelt voor om per direct over te gaan tot uitbreiding van capaciteit bij de schuldhulpverlening in Zwolle. Overigens is het snel aflossen van schulden niet alleen goed voor de schuldenaar, maar ook voor de schuldeisers.’

Verder zal de SP voorstellen indienen om op iedere school een conciërge in vaste dienst te nemen, de raadsvergoeding te bevriezen en om te komen tot een plan van aanpak om het achterstallig onderhoud in Zwolle aan te pakken.

Artikel delen: