Het weer: Puur herfst in Zwolle

Van Laersweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag koerst een venijnig lagedrukgebiedje langs de Hollandse kust naar het noorden. De wind trekt ‘s morgens vroeg vanuit het zuidoosten aan. De bewolking is dik en het plenst soms flink door.

Puur herfst in Zwolle. Tot in de middag is de lucht grijs en zijn er perioden met regen. Soms regent het pijpenstelen. Voor Zwolle wordt een etmaalhoeveelheid van circa 15 liter neerslag per vierkante meter berekend. In de eerste helft van de ochtend staat er de sterkste wind, kracht 4 à 5, daarna langzaam afnemend tot uiteindelijk windkracht 3 in de avond. Dan is de meeste regen naar het noordoosten verdwenen. De maximumtemperatuur is donderdag ongeveer 12 graden.

Vrijdag trekt ’s middags een front met regen over. Het kwik komt iets onder de 10 graden terecht. Zaterdag keldert de temperatuur. Slechts +3 graden is in Zwolle overdag het maximum. Tijd voor winterjas en handschoenen. Wel schijnt de laagstaande zon zaterdag flink. Het blijft droog bij een matige oostenwind.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag duikt het kwik een paar graadjes onder het vriespunt. Zondag klimt het kwik overdag richting 5 graden. Later volgende week krabbelt de temperatuur vermoedelijk iets verder omhoog.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)