Lacrosse, een nieuwe sport in Zwolle

Zwolle – Het was zondagmiddag een spannend gebeuren bij sportcentrum de Pelikaan in Zwolle, want niet alleen werden hier verschillende hockeywedstrijden gespeeld, maar ook 6 Lacrosse-wedstrijden. Een voor Zwolle nieuwe teamsport voor stoere mannen en vrouwen bestaande uit een mix van rugby, basketbal en ijs-hockey. Met een beschermende body en helm (behalve de dames), en een stick met netje gaan teams elkaar ’te lijf’.

Lacrosse is een Canadees/Amerikaanse sport waarbij het doel is om een punten te scoren door een rubberen bal in het doel te schieten. Dit doe je door strategisch samenspel en snelle reflexen. Bram Kilsdonk (hoofd promotie Zwolle): “In eerste instantie zouden deze wedstrijden gespeeld worden in Groningen. Maar door veldproblemen werden wij ingeschakeld. Gelukkig konden wij in zeer korte tijd in overleg met de Pelikaan een tweetal velden huren zodat onze wedstrijden toch door konden gaan. Het was een druk programma met zowel wedstrijden van mannen als van vrouwen.” Lacrosse Zwolle is samen met Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan en Sportservice Zwolle in gesprek om in de gemeente Zwolle structureel de sport Lacrosse te gaan beoefenen. Het sportpark De Pelikaan met zijn ambities en mogelijkheden leent zich er prima voor waarbij Sportservice Zwolle vooral gericht is op verenigingsondersteuning.

Meer bericht en foto’s via ‘Lees verder’…

Voor de mannen stond eerst de wedstrijd van de Amsterdam Lions tegen de Emmen Highlanders op het programma. In het begin was het een spannende wedstrijd maar Amsterdam nam snel de overhand en won gemakkelijk met 18-2. Hierna was het de beurt aan de mannen van Groningen Gladiators 2 en Zwolle die samen in de competitie spelen. Zij speelden tegen de Amsterdam Lions 2. Het was een zeer spannende wedstrijd met goed spel aan beide kanten. Helaas had Amsterdam een beter spel en verloren onze jongens (en die van Groningen 2) met 7 tegen 1.

Als laatste stond nog het duel van Groningen Gladiators 1 tegen de Den Haag Knights. Vooraf lijkt het duel onbeslist maar al vrij vroeg in de wedstrijd blijkt dat Den Haag niet opgewassen is tegen Groningen en daarom verliezen zij met 18 tegen 2. Bij de vrouwen zijn ten tijde van schrijven de uitslagen nog niet bekend.

Het was een leuke dag met veel sportieve wedstrijden. Door goede communicatie tussen Lacrosse Zwolle en de Pelikaan kon dit op korte termijn geregeld worden.Lacrosse Zwolle is nog op zoek naar leden! Zowel mannen als vrouwen zijn ZEER welkom. Wil jij een keer meetrainen of ken je iemand die daarin geïnteresseerd is? Kijk dan snel op www.Lacrossezwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Het is eens een keer wat anders dan dammen. Ziet er stoer uit. Maar waarom dragen de dames geen helm? O ja, waar niets zit kun je ook niet iets vernielen 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.