Project Bolster wordt begrensd door de Nieuwe Veerallee, Kamperweg en Kamperlijn - Foto: Ingezonden foto
Project Bolster wordt begrensd door de Nieuwe Veerallee, Kamperweg en Kamperlijn
Foto: Ingezonden foto

Project Bolster met 140 appartementen bij Zwolse binnenstad

Zwolle – VanWonen gaat zo’n 140 appartementen ontwikkelen in de woonwijk Veerallee, dicht bij de binnenstad van Zwolle. Naast woningen biedt het project genaamd Bolster ruimte voor circa 350 vierkante meter voor commerciële of maatschappelijke doeleinden.

De locatie Bolster bevindt zich tussen de Kamperlijn, Kamperweg en de Nieuwe Veerallee. Op dit moment zijn hier een garage, tankstation en een kringloopwinkel gevestigd. Omwonenden zijn woensdagavond door VanWonen geïnformeerd. De locatie van Bolster ligt op het knooppunt van de ontwikkelgebieden Spoorzone, Nieuwe Veemarkt. Het is onderdeel van het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’.

De uitgangspunten voor de ontwikkeling zijn onlangs door het college van B en W vastgesteld. VanWonen gaat samen met de gemeente werken aan een ruimtelijk ontwikkelingsplan. Tegelijkertijd wordt er door Zecc architecten gewerkt aan ontwerpstudies voor het woongebouw.

VanWonen: “Het uitgangspunt voor Bolster is een driehoekig gebouw met een stedelijke uitstraling. Het bestaat uit een hoog en een laag deel, met appartementen in verschillende groottes. Op de begane grond is ruimte voor een of meer commerciële en/of maatschappelijke functies.”

De woningen van Bolster worden om een groot groen binnenterrein gerealiseerd. In de tuin komt groene beplanting met veel aandacht voor biodiversiteit. VanWonen meldt dat het nieuwbouwproject een mix van huur- en koopappartementen gaat bieden in diverse prijscategorieën. Op loopafstand van de binnenstad en het NS Station en nabij de uitvalswegen naar de A50 en A28.

André ten Vergert, directeur VanWonen: ”Op deze plek komt een mooie nieuwe entree voor de stad Zwolle, waar de ontwikkeling van de Spoorzone en de Nieuwe Veemarkt samenkomt. In Bolster kun je stedelijk wonen, vlak bij het historische centrum van Zwolle. Hier kunnen bewoners genieten van een dynamische omgeving. Maar met de rust van een groene oase binnen handbereik.”

Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor het project en meepraten over de ontwikkeling via de projectwebsite www.woneninbolster.nl

Artikel delen: