Rugby Club Zwolle is bijna kampioen

Zwolle – In een zware rugbyweek laat Rugby Club Zwolle zien dat ze niet voor één gat te vangen zijn. De verassende opstelling van RC Feanster en het thuisvoordeel kon de Zwolse formatie niet om krijgen afgelopen woensdagavond in Heerenveen. Het sterke voorwaartse spel van de nummer twee, de Big Bulls hield geen staand in de tweede helft tegen de fittere voorwaarsten van Zwolle.

In de wedstrijd van het seizoen, voor beide teams, was het Rugby Club Zwolle die er met de winst vandoor ging. Door deze winst is Zwolle uitgelopen met 8 punten. Nu er nog twee wedstrijden (max. 10) te behalen zijn in de competitie is het aan Zwolle om twee punten te pakken voor het kampioensschap. De kaarten zijn geschud. Op Almelose grond werd zondag bepaald wie de initiatiefnemer voor het kampioenschap in de derde klasse Noordoost zou worden. Zwolle is nu initiatief nemer. De strijdkreten in de kleedkamer voorafgaande aan de kick-off  hebben het clubhuis laten trillen. Zwolle had maar een doel: winnen! Geen geringe opgaven maar niet onmogelijke. De Zwollenaren hebben in de thuiswedstrijd laten zien dat de Bulls te temmen zijn. Hun enige wedstrijd die ze verloren hebben, een misstap in de zegetocht. Revanche op eigen terrein was wel mooi geweest.

De kick-off was voor de Bulls. In het voorwaarste spel waren de heren uit het oosten oppermachtig. Het was snel duidelijk waarom dit team de andere titelkandidaat was. Basaal en hard is een typering van hun spel. Ook verdedigend zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Beide teams hebben de minste punten tegen. Hard tegen hard zou dus niet het verschil maken. Zwolle heeft gewonnen omdat ze net iets creatiever speelde in de line dan de Big Bulls. Mooie breaks in het midden met een snelle follow-up was speer om de Bulls te prikken. Drie keer is het Zwolle gelukt om de try-line te bereiken. Een conversie werd benut. Almelo heeft de nul van het scorebord kunnen halen middels een penalty-kick. RC de Bigbulls – RC Zwolle (3- 17).

Volgende week 22 maart speelt Rugby Club Zwolle uit tegen de Groninger Studenten Rugby Club. Hier kan Zwolle kampioen worden.

De laatste competitie wedstrijd is woensdagavond 25 maart. U bent dan natuurlijke van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Meer informatie www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen: