Comenius Sportinstuif WhoZnext

Zwolle – De “Comenius Sportinstuif” wordt georganiseerd door het WhoZnextteam van de Twijn voor scholen voor speciaal onderwijs uit Engeland, Finland en Duitsland. De sportinstuif is op woensdag 18 maart 2009 in de sporthal van het revalidatiecentrum de Vogellanden te Zwolle. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Het Comenius project is een uitwisselingsproject tussen scholen voor het speciaal onderwijs in Engeland, Finland en Duitsland. Alle scholen van het project worden bezocht. In de week van 16 maart is het voortgezet speciaal onderwijs van de Twijn aan de beurt. Het Comenius project heeft als doel om de mogelijkheden voor mensen met een beperking met betrekking tot onderwijs, wonen en vrijetijdsbesteding in ook andere landen te bekijken. In totaal zijn negen leerlingen en zes begeleiders op uitwisseling geweest.

De Twijn wil de uitwisselingsleerlingen en begeleiders kennis laten maken met het onderwijs op de Twijn en daar hoort ook WhoZnext bij. Deze sportcommissie, bestaande uit acht leerlingen en drie coaches, organiseert de sportinstuif voor deze uitwisselingsleerlingen. WhoZnext begint de ochtend met een korte presentatie in over wat WhoZnext is en laten hierbij ook een film zien. Daarna wordt er een cursus “rolstoel body-jam” door één van de coaches gegeven. Na de pauze vindt de sportinstuif plaats met de activiteiten klimmen, boccia, schuiftafeltennis, tafeltennis en tjoekbal.

Artikel delen: