Boomfeestdag Zwolle

Zwolle – In het kader van de boomfeestdag gaan kinderen van basisschool Het Wonderwoud samen met de gemeente Zwolle op woensdag 18 maart aanstaande 32 bomen planten.

Wijkwethouder Gerrit Piek verricht de openingshandeling om 10.00 uur in het parkje in de straat. Het park is nog in aanleg. De bomen worden door 100 kinderen van Het Wonderwoud geplant. Het parkje in Dieze-West is in ontwikkeling en wordt nu vaak het ´Hobbemapark´ genoemd, maar dat is niet de officiële naam van park. Het park wordt waarschijnlijk in de zomer feestelijk geopend.

Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks de boomfeestdag gevierd. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. De boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag samen met ruim 400 gemeenten. In de Stichting zijn 15 landelijke organisaties vertegenwoordigd op het gebied van bos, natuur, landschap en (natuur)educatie. De stichting wil kinderen van groep 7 (10/11 jaar) kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bijbrengen.

Artikel delen: