Marsweg - Foto: Wouter Steenbergen
Marsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden, tot in de avond meest droog

Zwolle – Maandagochtend vroeg is het in Zwolle een fractie onder het vriespunt. Dit kan plaatselijk gladheid veroorzaken, ook omdat er hier en daar mogelijk wat sneeuw ligt. Het kwik gaat ’s morgens langzaam in de lift. De temperatuurstijging zet traag maar gestaag door.

De kou wordt naar het oosten weggedrukt. Mildere en vochtigere lucht stroomt uit het zuidwesten hierheen. Allerhande wolkenvelden trekken over. Misschien dat er een enkel drupje regen uit valt, maar Zwolle houdt het de meeste tijd droog bij een zwakke wind uit het zuidoosten. Halverwege de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker. Een front nadert en gaat regen loslaten. In de loop van de avond wordt het nat en ook in de nacht naar dinsdag zijn er perioden met regen. ‘s Nachts in de regen stijgt het kwik: naar ongeveer 4 graden.

Komende week komt de wind uit zuidelijke richtingen. De middagtemperatuur gaat elke dag een stapje verder omhoog. Nachtvorst is er niet meer bij in Zwolle. Donderdag en vrijdag is het ‘s middags ongeveer 10 graden, wat iets boven gemiddeld is voor de tijd van het jaar. Het is een licht wisselvallige week, waarin de zon het meestal aflegt tegen de wolken. Donderdag lijkt de beste dag te worden voor zonneschijn. Vermoedelijk is het dan ook een heel etmaal droog.

Artikel delen: