Omroep Zwolle vraagt surseance van betaling aan

Zwolle – Omroep Zwolle vraagt dinsdag bij de rechtbank een surseance van betaling aan. Maandagavond is tijdens een besloten bijeenkomst met wethouder Kenkhuis gebleken dat de Lokale Omroep geen subsidie krijgt van de gemeente Zwolle. Een bewindvoerder zal de komende tijd de omroep gaan screenen en neemt de taken van het bestuur over, om daarna te bepalen welke tak van de omroep nog levensvatbaar is. Het bestuur van de omroep zal zich maximaal inspannen om in samenspraak met de bewindvoerder zoveel mogelijk van de omroep voor de toekomst te behouden.

Omroep Zwolle had voor uitstaande schulden en het professionaliseren van de tv-tak gevraagd om 150.000 euro subsidie. Dat gaat Zwolle niet doen. Ook wordt de huidige subsidie stilgelegd. Het bestuur van de omroep laat nu dinsdag aan de rechtbank weten een surseance van betaling aan te vragen, aangezien er maar weinig euro’s in kas zitten. Getracht wordt de Radio-tak en de Kabelkrant voor Zwolle te behouden. Radio Zwolle zendt al meer dan 20 jaar uit in de regio Zwolle. Daarbij is het zo goed als zeker dat de TV-tak geen toekomst heeft. De betaalde werknemers zullen dan ook voor hun baan moeten vrezen. De gemeente Zwolle krijgt mogelijk na de beoordeling van de bewindvoerder nog de keuze om garant te staan voor kansrijke onderdelen van Omroep Zwolle. Is er geen geld en geeft de gemeente geen steun, dan gaat de Lokale Omroep Zwolle failliet. Alle direct betrokkenen zijn inmiddels door het bestuur op de hoogte gesteld.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Champagne! 8)
  En eindelijk het gevoel dat er weer naar ons Zwolse burgers geluisterd word! Complimenten aan de besluitvormers. Bye bye TV Zwolle, welkom BrugTV! En ik wens de radiotak het allerbeste toe.
  Gerrie


  ⚠️ Meld

 2. tv
  Belachelijk, alsof je kunt verwachten dat je met E150.000,= goede televsie kan maken.

  Ik zou zeggen, verdubbellaar inzetten en het nog een jaar aanzien.


  ⚠️ Meld

 3. zal tijd worden. is niks geweest en zal ook niks worden!! ze hebben hun kansen vergooid en wordt tijd dat de club wordt overgenomen door mensen die echt verstand hebben van radio maken!


  ⚠️ Meld

 4. @Jordy…diemensen zijn er echt wel, maar die zijn het afgelopen jaar nooit geraadpleegd. Het bestuur praatte met heel veel externe mensen, nooit met de internen. Of hun adviezen werden ter zijde gelegd. Gevolg: dat weet inmiddels iedereen.


  ⚠️ Meld

 5. Terechte beslissing. Je zal als Hulsebos maar een failliete boedel als dat door de toen aanwezige betaalde krachten en een andere voorzitter is achtergelaten moeten verbeteren. Als de huidige kliek dan niet meewerkt dan krijg je deze toestanden. Eigen schuld denk ik dan. Succes met de radio.


  ⚠️ Meld

 6. @Jordy…er zit best veel kwaliteit tussen de vrijwilligers, mensen die ook voor andere media werken. Het bestuur is alleen niet realistisch, lijkt mij. Van een vrijwilligersorganisatie maak je geen omroep die de concurrentie kan aangaan met de NOS of de VPRO.


  ⚠️ Meld

 7. Beste Dick

  Ik ga niet in discussie op dit podium. Er zitten hier vele mensen met een oud-omroep verleden, en ook mensen die bij andere lokale omroepen actief is. Zoals Hans van Eijsden, ooit afgewezen bij de LOZ. In de sfeer van de reacties op dit en op een vorig onderwerp wens ik niet te discussieren.

  Rob


  ⚠️ Meld

 8. Toch wel vreemd RobH. Je geeft aan dat de andere mensen er blijkbaar geen drol vanaf weten. In discussie hoef je niet te gaan maar na je opmerking een uitleg geven lijkt me geen overbodige luxe.

  Wat mij uit het nieuwsbericht opvalt is trouwens dat ze de kabelkrant willen behouden.
  Een jaar of wat geleden heb ik de kabelkrant overdag veel op m’n TV gehad. Gewoon aan staan, naar de muziek luisteren en tussen neus-en-lippen door de nieuwsberichten lezen. Ik h?b er veel gebruik van gemaakt. Maar inderdaad, verleden tijd.

  De kabelkrant loopt mij veel te vaak achter op de actualiteit. Apart dus dat ze die juist willen behouden. Ik kon er weinig nieuws meer vanaf halen tenzij ik zeker 2 dagen geen nieuws meer had gelezen op _bijvoorbeeld_ Weblog Zwolle. Dan had ik nog ‘nieuws’ kunnen lezen op de kabelkrant.

  Ik kan niet achter de schermen kijken. Ik weet niet hoeveel tijd mensen erin steken. Alleen vanaf de beeldbuiskant bekeken heeft Omroep Zwolle voor mij weinig waarde meer helaas.


  ⚠️ Meld

 9. Zoals Hans van Eijsden, ooit afgewezen bij de LOZ

  Inderdaad. Na een jaar “koffie halen” in de jaren 90, zag men mij als een bedreiging. Ik had teveel nieuwe ideeën en verbeterpunten en door mijn enthousiasme schoot het daar in het verkeerde keelgat.
  Nadat ik ineens te horen kreeg dat ik niet meer welkom zou zijn in hun studio, ben ik met inmiddels succesvolle eigen initiatieven verder gegaan. Tot op de dag van vandaag proef ik bij LOZ daar jaloezie en afgunst over. Vandaar dat ik de huidige gang van zaken niet betreur. 😉


  ⚠️ Meld

 10. @ Rob. Ooit afgewezen…ja uit verhalen en geluiden om me heen begreep ik dat men dat wel erg belangrijk vond (een tijd geleden tenminste) mensen afwijzen.


  ⚠️ Meld

 11. Sterker nog….goedwillende vrijwilligers afwijzen. Maar goed ik heb me er prima vermaakt. Heb het meest van Herman Wiersema geleerd. Vond het hoge mutserige gehalte jammer.


  ⚠️ Meld

 12. @ Hans: de sfeer daar was er destijds één van roddel en achterklap. Afgunst overheerste idd. Ze zagen al snel een bedreiging in je. Ze versloegen bijna niets destijds. Toen ik aangaf dat 2 evenementen niet mochten worden gemist! Kreeg ik na behoorlijk aandringen een interview-set mee van de technicus. De leiding vond dat niet goed en wist het dan ook niet. Heb een mooi interview gemaakt! De persoon in kwestie wilde zelf graag een bandje….Ook dat is na veel 5-en en 6-en gelukt.

  Eerste verslag van de wielerronde van Zwolle kwam een jaar te laat. Jammer. Sibrand is er ook een tijd weggeweest. Moet zeggen dat de cursus van Herman’s kant erg goed was. Marijke Mosterman vond ik een mutserige cursusleidster.

  Mooi dat Erwin K. bij Oost verslag mocht geven.

  Je mocht ook niets anders doen als waar hun je voor bestemden. Radiodj leek me ook geweldig. Maar ik was voor je Sport. Tja, wel op mooie plaatsen geweest en met prima kerels.


  ⚠️ Meld

 13. Er zitten best leuke programma’s tussen bij de radio. Op woensdag is er nu iets, dat klinkt wel leuk. Lekker Soepel ofzo..


  ⚠️ Meld

 14. Allemaal wel erg eenzijdige reacties hier. Er zit volgens mij erg veel oud zeer wat betreft de Omroep. Een beetje kort door de bocht om te zeggen dat het alleen maar bergafwaarts gaat met een omroep wanneer één programma stopt……:'(

  Heb verder het idee dat bovenstaande reacties en de reactie bij eerdere artikelen niet acht de inwoners van Zwolle vertegenwoordigen. Het zijn of (oud)-medewerkers of mensen die niets anders te doen hebben dan reageren op artikelen op een weblog. Maar goed, daar hoor ik nu ook een beetje bij….


  ⚠️ Meld

 15. @ Pi
  Volkomen gelijk, het zijn van die oude azijnzeikers.
  Het is allemaal negatief, ze hebben niets anders te zeggen, omdat ze zelf mislukt zijn.


  ⚠️ Meld

 16. Wie kijkt er nu vaak naar de Omroep Zwolle? Ik echt nooit. Laat RTV-Oost maar wat meer aandacht aan Zwolle besteden en dan is het wel okay denk ik. (Ik vind RTV-Oost net wat teveel op Twente gericht).


  ⚠️ Meld

 17. Misschien is dit een mooi moment voor weblog zwolle!
  Misschien is er een sponsor die met jullie internet reportage kan maken. Zorg dat je de spullen van TV Zwolle voor een prikkie kan overnemen en leuke items maken. Dat hoeft toch geen mega bedragen te kosten.

  ik lees met plezier wat jullie allemaal doen en denk dat jullie site met bewegende beelden en nieuws uit zwolle nog meer bezoekers zal trekken


  ⚠️ Meld

 18. @Christian

  Nou of er nog spullen zijn is nog maar de vraag aangezien de TV veel spullen van de Landstede heeft gebruikt. Er schijnen zelfs nog spullen van Landstede bij de omroep te liggen. Ik hoop voor de landstede dat ze die spullen nog terug krijgen.


  ⚠️ Meld

 19. De oude- hoofdredactie heeft er een potje van gemaakt. Oud- voorzitter Kistemaker danste naar hun pijpen, maar dat doet zakenman Hulsebos dus niet. Hij wil vooruit met kwaliteit, en dat is hard nodig. Einde verhaal voor Bakker, Klein en Karel. Gegokt en verloren.


  ⚠️ Meld

 20. @ Henk
  Zakenman (onder voorbehoud) Hulsebosch? Als vader van een van de vrijwilliger medewerkers heb ik een ander mening over dhr. Hulsebosch.


  ⚠️ Meld

 21. Het bestuur van Omroep Zwolle gaat de medewerkers woensdag bijpraten over de situatie bij de zender.

  Het bestuur zegt bij monde van penningmeester Wouter de Vries niet op te stappen. 28 Vrijwilligers zegden eerder deze week het vertrouwen in het bestuur op. “Prachtig”, zegt De Vries. “Maar ik vrees dat we toch tot elkaar veroordeeld zijn. Als er mensen opstaan die het beter kunnen is dat prima. Maar tot die tijd neemt het bestuur gewoon zijn verantwoordelijkheid richting medewerkers en betrokken partijen.” Hij wil nog geen uitspraken doen over de toekomst van de betaalde tv-medewerkers bij de omroep, die al een dikke week ziek thuis zitten.

  Omroep Zwolle kampt met grote financiële problemen en heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. De Vries rekent erop dat er begin volgende week een bewindvoerder benoemd wordt. “Toen wij in april 2007 als bestuur aantraden lag er een tekort van 40 tot 50 mille, was de boel technisch al failliet. We hebben geprobeerd het tij te keren, maar konden te weinig inkomsten genereren.” De Vries stelt dat, mocht het nu tot een liquidatie van de stichting komen, er een bedrag van tussen de 50.000 en 100.000 euro aan onbetaalde rekeningen blijft liggen. “Van de bank, de belastingdienst, een lening.” Volgens De Vries krijgt ook Remote, het bedrijf van omroep-voorzitter Rob Hulsebos, nog geld van de omroep voor tegen kostprijs geleverde diensten. Hulsebos ligt onder vuur van de betaalde medewerkers. Hem wordt verweten omroepmensen voor zijn eigen bedrijf te hebben ingezet. Absolute onzin, stelt De Vries.
  Stentor


  ⚠️ Meld

 22. vrijwilligers… laat me niet lachen…
  ik ken meerdere mensen waaronder mij zelf die echt wel wat te bieden hadden aan deze zender. Maar zowel Keur als Hulsebos zijn meer bezig met hun eigen spelletjes en speeltjes en werken daarom elke nieuweling die enthousiast wat wil doen weg. Eigen belang staat voorop, belangenverstrengeling is daar heel normaal. Kom op zeg, nee, gelukkig was de gemeente niet bereid te financieren en waarom? Wethouder Kenkhuis is niet gek, via meerdere kanten de juiste info echt daar wel ontvangen gelukkig. Nee, omroep Zwolle moet blijven maar de huidige machtshebbertjes moete weg. Laat nieuwe vrijwilligers instromen die met goede input komen en laat eens een frisse wind waaien daar… want momenteel ruik ik daar meer het kapotte toilet dan een luchtverfrissertttttttt…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.