Andantepad - Foto: Wouter Steenbergen
Andantepad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en minder koud

Zwolle – Dinsdag is het vaak grijs boven Zwolle. De bewolking is niet altijd even dik, zodat de zon soms even doorbreekt. Ons weer komt uit het zuiden tot zuidwesten en wordt gestuurd door een lagedrukgebiedje voor de Britse oostkust.

Ondanks de nabijheid van dat lagedrukgebiedje is de kans op regen dinsdag overdag klein. In de avond valt mogelijk wel wat gespetter uit het wolkendek, maar veel stelt het niet voor. Aan de grond komt de wind uit het zuidoosten met kracht 3, een matig briesje. Dat helpt de ochtendnevel te verdrijven, het horizontale zicht is aanmerkelijk beter dan op maandag. De temperatuur bivakkeert van vroeg tot laat boven nul, variërend van een graad of 3 ‘s morgens tot 8 graden in de middag. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar circa 6 graden.

Woensdag koerst een verse oceaandepressie op Ierland af. Het neemt allerlei storingen met zich mee. De eerste arriveert in de loop van woensdagmiddag met regen boven Zwolle. De wind komt nog steeds uit richtingen rond zuid. Het kwik loopt op naar 9 graden.

Donderdag lijkt het droog te blijven met meer mogelijkheden voor zonneschijn. De temperatuur stijgt naar 11 graden, wat aan de milde kant is voor eind november. In de nacht naar vrijdag trekt de volgende regenstoring over Zwolle. De temperatuur vrijdag overdag is ongeveer 10 graden.

Artikel delen: