Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Halverwege de middag regen

Zwolle – Woensdag is het tot in de middag droog met af en toe een zonnetje. ‘s Morgens vroeg zou een klein flutbuitje over kunnen trekken, maar dat tellen we niet mee. Het wachten is op een front uit het zuidwesten met echte regen. Halverwege de middag bereikt het Zwolle.

‘s Middags wordt de bewolking dik en is het een tijdje nat. Naar verwachting verlaat het front met de regen onze regio in de eerste helft van de avond alweer. Er vallen gaten in het wolkendek. Het kwik in de Zwolse thermometers vertoont weinig beweging. De dag begint met ongeveer 7 graden en daar komt slechts een graadje of twee bij ’s middags. We hebben een matige wind, kracht 3 tot 4, uit het zuiden. In de avond achter het front draaiend naar het zuidwesten en afnemend.

In de nacht naar donderdag is een bui niet compleet uit te sluiten. Een veel grotere kans daarop maakt het zuidwesten van het land. Het kwik daalt ‘s nachts onder een wisselende bewolking naar ongeveer 6 graden.

Donderdag staat er veel zon op de weerkaarten voor Zwolle. Het is droog met losse mooi-weer-wolken in de blauwe lucht. De wind is matig uit het zuiden tot zuidwesten. Bij een middagtemperatuur van maar liefst 11 graden is het eind november verboden om te klagen over het weer.

Een actief front met regen passeert in de nacht naar vrijdag. Overdag is er kans op een bui. Zaterdag krijgt Zwolle een droge dag met zon dankzij een hogedrukgebied boven Frankrijk. De middagtemperatuur ligt rond 10 graden. Zondag brengt een storing regen naar Zwolle.

Artikel delen: