Stadkamer Zwolle over huiselijk geweld: hoe signaleer je dat?

Anita Wix (links) en Maaike Brunekreef
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – In Stadkamer Zwolle wordt dinsdag 29 november een ‘Achter de voordeur- sessie’ gehouden over de achtergronden van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Echte verhalen worden als lessen voor de praktijk gebruikt. Hoe signaleer je partnergeweld of kindermishandeling? Hoe maak je dit zorgvuldig bespreekbaar? Wat is er te leren van ervaringen van mensen die het hebben meegemaakt? En hoe maak je het ‘onzichtbare’ zichtbaar? De sessie wordt gedragen door het bevlogen duo Maaike Brunekreef en Anita Wix, dat inhoudelijke expertise en praktijkervaringen combineert. Bedoeld voor iedereen die in haar of zijn (werk)omgeving met kinderen of volwassenen risicovolle situaties wil kunnen herkennen.

Maaike Brunekreef is expert op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring als maatschappelijk werker, trainer adviseur en spreker in het sociale en medische domein. Haar missie is om (aankomende) professionals mogelijke signalen van onveiligheid achter de voordeur te leren herkennen en hen te leren om te durven handelen. Ze is altijd op zoek naar inspirerende en innovatieve invalshoeken om dit kwetsbare thema te benaderen. Maaike Brunekreef is initiatiefnemer van vele educatieve taboedoorbrekende projecten op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties, waaronder de Virtual Reality training ‘Achter de VR deur’. Vandaag ontvangt ze voor haar werk de Van Dantzigpenning.

Anita Wix geeft als ervaringsdeskundige al meer dan tien jaar coaching, presentaties, trainingen en workshops over geweld achter de voordeur. Ze schreef een boek over haar persoonlijke ervaringen. Anita zet zich met hart en ziel in om het taboe rondom huiselijk geweld bespreekbaar te maken. Daarnaast is ze initiatiefnemer van stichting ‘Samen vóór een liefdevol thuis’.

Deze activiteit is een onderdeel van Hear Me Now Zwolle, een expositie die van 24 november tot 8 december in de Stadkamer te zien is, in het kader van Orange the World, een wereldwijde campagne tegen seksueel geweld tegen vrouwen. De expositie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Zwols Vrouwenplatform, Hear Me en de Stadkamer Zwolle.

De sessie op 29 november is van 19.00 tot 20.45 uur. Inloop vanaf 18.45 uur.
Deelname is gratis, aanmelden gewenst via https://stadkamer.op-shop.nl/3593/interactieve-bijeenkomst-hear-me-now/29-11-2022

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)