Inlooptraining G-hockey bij ZMHC

Zwolle – ZMHC organiseert zaterdag 21 maart een inlooptraining voor iedereen met een verstandelijke beperking. De inlooptraining wordt gegeven van 11-12 uur bij ZMHC op het ‘Minikaantje’ veld.

Als belangstellenden sportschoenen en sportkleding meenemen, dan zorgt ZMHC voor de sticks, de ballen, de keeper en drinken na afloop. Voor ouders/begeleiders is er koffie met cake. Aanmeldingen voor in de inlooptraining kan bij Mariette van Lankveld: (038) 452 77 54. ZMHC wil graag hockey voor iedereen toegankelijk maken en biedt sinds een jaar G-hockey aan voor kinderen en jong volwassenen, die niet mee kunnen doen door hun beperking in een regulier sportteam. Op dit moment richt ZMHC zich op kinderen en jong volwassenen die niet van een rolstoel afhankelijk zijn. Uiteraard zijn anderen ook welkom. Het G-hockeyteam bestaat nu al uit zes leden, vier jongens en twee meiden.

Spelers

De G-spelers moeten een stick kunnen vasthouden, voldoende mobiel en niet van een rolstoelafhankelijk zijn, aanwijzingen kunnen opvolgen, omgaan met anderen en in een groep kunnen functioneren.

Trainers
De training wordt geleid door leden van de club die daarvoor door de Hockeybond zijn opgeleid. Tijdens de training wordt uiteraard rekening gehouden met de beperkingen en individuele begeleiding wordt gegeven waar dat nodig is.   

Informatie en aanmelding

Aanmelden voor de inlooptraining of om speler te worden bij ZMHC kan bij Mariette van Lankveld: (038) 452 77 54. Het adres van ZMHC is Haersterveerweg 2, 8034 PK Zwolle en is telefonisch te bereiken (038) 453 16 15.

Meer informatie over ZMHC is ook te vinden op de website: http://www.zmhc.nl.
 

Artikel delen: