Wethouder steunt zwerfvuilactie TaK College

Zwolle – Waar gisteren gedeputeerde Theo Rietkerk bij de Parkschool de aftrap van de zwerfvuilactie Natuurlijk Schoon! kracht bijzette, zal wethouder Van Dooremolen morgen de actie bij het Thomas a Kempis College starten. De actie Natuurlijk Schoon! 2009 loopt deze week nog tot en met aanstaande zaterdag.

Ruim 12.000 basisschoolleerlingen gaan in de omgeving van hun school de straat op om zwerfafval op te ruimen. Met als thema ‘Parken en perken’ neemt ook het Thomas a Kempis College deel aan deze actie. Zij zijn daarmee de enige deelnemende vo-school binnen de zestien gemeenten in het werkgebied van ROVA. In het kader van de actie gaan ruim 130 leerlingen parken en perken in de omgeving van het Thomas a Kempis College aan de Schuurmanstraat schoonmaken. Voor de leerlingen blijft het niet bij deze actie. Ze gaan, gedurende het schooljaar, in de lessen aandacht besteden aan de afvalproblematiek onder andere door het vervullen van maatschappelijke stages in die richting. Ook gaan studenten van het opgehaalde afval een kunstwerk maken.

Natuurlijk Schoon

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject geleid door ROVA en Landstede. In samenwerking met gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, basisscholen en middelbare scholen worden bestaande en nieuwe zwerfafval-acties gecombineerd onder de naam Natuurlijk Schoon. De actie week startte op maandag 16 maart en wordt afgesloten op zaterdag 21 maart, de dag van Nederland Schoon.

Artikel delen: