Zonta Zwolle helpt straatmeisjes in Burundi

Zwolle – Zonta Club Zwolle heeft een bedrag van 4.000 euro bijeen gebracht met het kerst-benefietconcert ‘De sterren van de hemel’ in Odeon. Het bedrag werd op dinsdagavond uitgereikt aan de coördinator van het beoogde goede doel, Margriet Zuure.

De van oorsprong Zwolse Margriet Zuure heeft in het Afrikaanse Burundi een project opgezet waarin kwetsbare meisjes zelf naaiateliers opzetten. Dit werk zorgt voor inkomsten, zelfstandigheid en huisvesting. Margriet Zuure is momenteel even terug in Nederland en kon het bedrag persoonlijk in ontvangst nemen. Een unieke gelegenheid die Zonta Club Zwolle aangreep om persoonlijk contact te hebben. De overhandiging van het bedrag vond plaats op Cultuurschool het Meander College in de pauze van een repetitie van jeugdorkest de Vuurvogel, dat het concert mede heeft opgeluisterd. De Zwolse sopraan Clara de Vries was daarbij aanwezig namens de artiesten die hebben meegewerkt én als lid van Zonta Club Zwolle.

Achtergrond Zonta: vrouwen voor vrouwen

Het doel van de wereldwijde service club voor en door vrouwen Zonta is het bevorderen van de positie, welvaart en welzijn van vrouwen en meisjes in de hele wereld. Leden van Zonta Zwolle hebben een scala aan beroepen en netwerken. Zij richten zich vanuit hun professionaliteit en sociaal maatschappelijke betrokkenheid op concrete hulpprojecten in de wereld.

Daarnaast hebben de Zwolse Zontaleden onderling een goede band en steunen zij elkaar privé en zakelijk, houden zij zich bezig met verbreding van hun eigen kennis en contacten en werken nauw samen ten behoeve van de goede doelen.

Goede doel benefietconcert

De bekende Zwolse trainer/coach Margriet Zuure vertrok in 2005 vanwege werk van haar echtgenoot naar Burundi in Afrika. Zij trof daar een groep meisjes aan zonder vaste woonplek en zonder werk. Zij zette een atelierproject op waar meisjes door het maken van onder andere tafelkleden hun eigen kost kunnen verdienen, woonruimte kunnen betalen en op eigen benen kunnen staan. Zo nemen zij het heft in eigen handen voor een betere toekomst. De jonge vrouwen zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van naaimachines, stoffen en garens en de zakelijke aanpak. Margriet Zuure staat hen daarin bij. Twee ateliers zijn operationeel, drie moeten nog worden opgezet en ingericht.

Zonta Zwolle heeft, samen met de medewerkende artiesten en een aantal sponsoren, met de opbrengst van het benefietconcert de opzet van een geheel nieuw atelier kunnen realiseren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.