Het weer: Grijs en geregeld nat

|   Laatste wijziging

Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag ligt Zwolle onder een dik pak grijze bewolking. Het is nog steeds dat front van zondag, waar weinig beweging in zit. Van ’s morgens tot ’s avonds is er kans op nattigheid.

Staat er eerst nog een matig briesje uit zuidelijke richtingen, in de middag gaat de wind er geleidelijk uit. De bewolking hangt laag en valt er een gat in, dan kan ’s avonds in de vochtige lucht gemakkelijk mist ontstaan. De temperatuur doet maandag niet veel. We beginnen de dag met ongeveer 6 graden op de thermometer en daar komen hoogstens 2 graden bij. Het is windstil in de nacht naar dinsdag en de mist kan dicht worden, met een zicht minder dan 200 meter.

Dinsdagochtend hangt eventuele mist er nog. Het duurt even voordat het oplost. Veel schieten we daar niet mee op, want Zwolle blijft waarschijnlijk zitten met laaghangende bewolking. Daar kan soms een spatje regen uit vallen, het is kortom druilerig. Er staat weinig tot geen wind en onder die omstandigheden verslechtert vooral ’s avonds het zicht weer.

Woensdag is er kans op laaghangende bewolking en mist, die mogelijk lang blijft hangen. Er is weinig wind. Donderdag steekt de wind op uit het noordoosten tot oosten. Geen mist meer en ook weinig kans op neerslag. Koudere lucht uit Oost-Europa komt hierheen. De temperatuur donderdag overdag is volgens de huidige berekeningen slechts +3 graden. In de nacht naar vrijdag is het rond nul.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)