Het weer: Kans op mist

Twistvlietbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend is de kans op mist in Zwolle en omgeving groot. We blijven niet aanhoudend zitten met slecht zicht, maar het is moeilijk aan te geven wanneer precies de mist oplost. Vermoedelijk ergens in de loop van de ochtend.

Mist of geen mist, de laaghangende bewolking blijft dinsdag overheersend. In de middag prikt de zon met enig geluk even door de grijze massa heen. Veel moeten we daar niet van verwachten. De wind zit volgens de berekeningen in de westhoek, maar hij is zo zwak dat er weinig van te merken is. Er zit nauwelijks beweging in de atmosfeer. ‘s Morgens vroeg is de temperatuur ongeveer 6 graden, in de middag 9 à 10 graden.

Mocht het dinsdagavond en in de nacht naar woensdag even opklaren, dan kunnen de zichtcondities snel achteruit gaan doordat opnieuw mist ontstaat. Sommige weermodellen voorzien woensdag overdag hardnekkige mist, die er zelfs donderdag nog hangt. We houden er rekening mee. Veel zekerder is woensdag en donderdag hardnekkige bewolking. De zwakke wind draait naar het noorden tot noordoosten. De kans op neerslag is beide dagen erg klein maar niet geheel nul.

Donderdag begint de temperatuur door een noordoostenwind aan een daling, ongeveer 5 graden is dan het maximum overdag. Vrijdag is 3 graden de middagtemperatuur, bij droog weer. Die kwikstand heeft Zwolle ook in het weekend volgens de huidige berekeningen, met kans op lichte vorst in de nachten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)