Het weer: Grijs met misschien een beetje blauw in de middag

|   Laatste wijziging

Zeven Alleetjes
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend is het windstil en kan er in Zwolle en omgeving mist hangen. Deze trekt ‘s morgens op tot laaghangende bewolking, waar we het enige tijd mee moeten doen.

Hoewel de kans op een doorbraak van de zon gering is, is het zeker niet onmogelijk. Dinsdagmiddag prikten boven Overijssel korte tijd zonnestralen door de tijdelijk dunnere wolkendeken heen. Blauwe lucht werd echter niet gesignaleerd, voor zover bekend. We kijken hoe dat woensdag uitpakt. Misschien dat het toch even blauw wordt boven Zwolle. In de loop van woensdag is een zwakke wind uit het noorden tot noordoosten te bespeuren. De temperatuur varieert van een graad of 4 ‘s morgens vroeg tot 7 graden in de middag.

In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar ongeveer 3 graden. De wind draait overtuigend naar het noordoosten, en dat kan helpen om de wolkenmassa te breken en te verdunnen. De noordoostenwind zorgt tevens voor toevoer van kou.

Vrijdag staat op de weerkaarten voor Zwolle een temperatuur overdag van 2 à 3 graden en vorst in de nacht. Daarna volgt een weekend met vergelijkbaar lage temperaturen en een sterkere wind uit het noordoosten, wat het extra koud maakt. De zon komt er wel bij boven Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)