Be Quick-uitblinkers in bekerduel tegen Babberich

Zwolle – Het competitieduel tegen Berkum mocht dan bepaald niet oogstrelend zijn, het bekerduel in de achtste finales tegen Babberich was een stuk beter.  En wat vooral opviel: de jonge spelers leidden de aanval en wisten een mooie eindstand op het bord te krijgen. Het eerste half uur is eigenlijk nog een beetje same old stuff. Een mat en nauwelijks creatief Be Quick komt terecht op achterstand. Nadat Babberich de eerste grote kans al om zeep heeft geholpen is het Marvin Homan die in de 16e minuut de 0-1 op het bord zet.

Pech heeft de roodzwarte ploeg in de 22e minuut als Lijzen geblesseerd uitvalt. Maar dan is het leed voor deze avond ook bijna geleden. Vanaf de 30e minuut volgen er meerdere kansen voor Be Quick en het is Stefan Rahantoknan die in de 37e minuut de zoveelste kans op rij eindelijk benut door een bal door te koppen. Be Quick schrikt nog één keer deze wedstrijd en dat is vlak voor de rust als Babberich dicht bij een voorsprong is. Het is meteen het laatste wapenfeit van een tegenstander die ook in competitieverband vecht voor lijfsbehoud.

In de tweede helft is het vooral Be Quick wat de klok slaat met Nejim el Ataoui als uitblinker. Het publiek ziet dat de jonge roodzwarte aanvallers het voortouw nemen bij de aanstaande zege op Babberich. Naast Nejim zijn ook Gillian Justiana en Yassine Manar bij veel fris uitziende combinaties betrokken. Als Gillian in de 73e minuut de bal op de paal kopt is het Rob Mijnheer die in de rebound binnenwerkt.

Vijf minuten voor tijd valt Saba Gweledidze in en met een prachtige assist (doelpunt Jesper Beunk) en een doelpunt van Gweledidze wordt de eindstand bepaald op 4-1.

In de roerige tijden van spelermutaties hebben vooral de jonge spelers laten zien dat Be Quick toekomst heeft, ook in de Hoofdklasse. Met de verdediging zat het al snor, met de aanval gloort er hoop. Trainer Marco Koorman lijkt de komende tijd meerdere keuzemogelijkheden te hebben. Dat was eigenlijk het grootste winstpunt van de avond.

Be Quick speelt de kwarfinalewedstrijd tegen Go Ahead Kampen opnieuw in eigen huis. Bij het bereiken van de halve finale van de districtsbeker plaatst de ploeg zich meteen voor de KNVB-beker van het komende seizoen.

 

Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Is wel moelijk Berkummer om niet negatief te toen.
  Ik zet het maar onder de noemer “afgunst”. Hoop wel dat jullie in de hoofdklasse blijven, niet zoals vorig jaar.


  ⚠️ Meld

 2. Prima resultaat,jammer dat het zo rommelt in de kleedkamer. @IQ: wat een vreemde reacties van je, lijkt wel of je een berkum-fobie hebt. wees blij dat er eindelijk eens een hoop betalende toeschouwers waren zaterdagavond.


  ⚠️ Meld

 3. @ IQ Wij varen slechts wel bij de rondjes in de kantine.

  Succes in de beker; BQ is natuurlijk wel een Zwolse club!
  Nu AJAX kijken.


  ⚠️ Meld

 4. aanvoerder Starke schijnt woorden te hebben gehad met de trainer tijdens de rust.(stentor vandaag) 2e helft was ie er ook niet meer bij. Feit is wel dat genoemde speler een echte leider in het veld is waarvan ook bekend is dat hij (net als andere bepalende spelers) de rood/zwarten gaat verlaten.


  ⚠️ Meld

 5. Zielig ook, dat trainerts het vaak niet aandurven sommige spelers te wisselen. Zie de link. Daar hebben ik het regelmatig over met aanstormend trainerts. Maar goed, nixxx menselijks is een trainert vreemd.


  ⚠️ Meld

 6. reeds heb ik in de wandelgangen gehoord dat Manar en Justiana aan het eind van dit seizoen naar de plaatselijke FC vertrekken. Weet iemand hier meer over ?


  ⚠️ Meld

 7. OK, gelukkig voor Be Quick ’28. Maar het ging een lange tijd rond dat ze zouden terugkeren naar FC Zwolle. Weet je daar meer van IQ?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.