Het weer: Komende dagen kouder

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag 1 december begint de meteorologische winter. Het weer houdt zich qua temperatuur redelijk aan deze indeling. Het gaat niet meteen sneeuwen of streng vriezen, maar het wordt wel kouder. Dankzij een wind uit het noordoosten tot oosten. Donderdag begint de draaiing van de wind naar die hoek.

Veel wind staat er trouwens niet. De grijze bewolking, die ook uit het noordoosten tot oosten komt, is een onzekere factor. Het lijkt erop dat Zwolle donderdag een beetje meer kans maakt op een voorzichtig doorbrekend zonnetje. Maar heb er geen te hoge verwachtingen van. De kans op neerslag is gering. De temperatuur ‘s morgens vroeg ligt in de buurt van 3 graden, het maximum ’s middags is ongeveer 6 graden. Komende dagen wordt het kouder.

Vrijdag is het maximum ongeveer +3 graden, zaterdag en zondag lijkt Zwolle in de buurt van +2 graden te blijven steken. Er komt geleidelijk wat meer wind staan. In de nachten daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Onder nachtelijke opklaringen, die moeilijk te voorspellen zijn, wordt het kouder en kan het licht tot matig gaan vriezen.

Bij zulke temperaturen laat de bewolking misschien een enkel (nat) sneeuwvlokje los. Een gebied met serieuze winterse neerslag wordt de komende dagen echter niet boven Zwolle verwacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)