Alternatieve Nachtmis bij Zwolse theaters

Alternatieve Nachtmis bij Zwolse theaters

Zwolle – Zwolse theaters organiseert op kerstavond 24 december voor het eerst De Alternatieve Nachtmis. Dit is een initiatief van programmamaker Oscar Kocken.

Joost Prinsen zal een alternatieve kerstpreek geven. Theatermaker en historicus Tijmen Dokter blikt terug op het jaar 2022. Choreograaf en danser Samir Calixto danst, Theater de Makkers beantwoordt de vraag: Samenleven. Hoe moet dat? Huisband Maartje & Kine zorgen voor speciale Nachtmis-muziek. Het moet een avond worden voor wie wél behoefte heeft aan inspirerende inzichten, verbindende verhalen, mooie muziek en misschien wel een vleugje samenzang, maar dat niet per se in een kerk zoekt.

Een bont gezelschap aan kunstenaars, filosofen, wetenschappers, denkers, doeners, idealisten en activisten betreedt het podium om in deze donkere dagen hun licht te laten schijnen op de wereld van nu. “Ze delen verrassende ideeën en onverwachte perspectieven, laten het publiek lachen en nadenken. Gevoed door hoop en troost en zo kunnen we gevoed door hoop en troost met goede moed het nieuwe jaar weer tegemoet!”

Voorafgaand aan De Alternatieve Nachtmis kunnen bezoekers met elkaar dineren in Café Foyé. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om aan een lange tafel te schuiven en in contact te komen met nieuwe mensen, verhalen te delen en samen kerstavond te vieren. Daarnaast kan iedereen ook zijn eigen tafel reserveren.

Zwolse theaters wil graag dat De Alternatieve Nachtmis voor iedereen toegankelijk is. Daarom hebben ze gekozen voor drie verschillende prijzen. Zo kan iedereen zelf kiezen welk prijstype het meest passend is. Kaarten voor De Alternatieve Nachtmis zijn online te bestellen via zwolsetheaters.nl of aan de kassa in Café Foyé, geopend op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Artikel delen: