Zwerfvuilactie voor Natuurlijk Schoon!

Zwolle – Waar maandag gedeputeerde Theo Rietkerk bij de Parkschool de aftrap van de zwerfvuilactie Natuurlijk Schoon! kracht bijzette, startte wethouder Van Dooremolen woensdagmiddag de actie bij het Thomas a Kempis College. De actie Natuurlijk Schoon! 2009 loopt deze week nog tot en met aanstaande zaterdag. Ruim 12.000 basisschoolleerlingen gaan in de omgeving van hun school de straat op om zwerfafval op te ruimen. Met als thema ‘Parken en perken’ neemt ook het Thomas a Kempis College deel aan deze actie. Zij zijn daarmee de enige deelnemende vo-school binnen de zestien gemeenten in het werkgebied van ROVA.

In het kader van de actie gingen ruim 130 leerlingen parken en perken in de omgeving van het Thomas a Kempis College aan de Schuurmanstraat schoonmaken. Voor de leerlingen blijft het niet bij deze actie. Ze gaan, gedurende het schooljaar, in de lessen aandacht besteden aan de afvalproblematiek onder andere door het vervullen van maatschappelijke stages in die richting. Ook gaan studenten van het opgehaalde afval een kunstwerk maken. Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject geleid door ROVA en Landstede. In samenwerking met gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, basisscholen en middelbare scholen worden bestaande en nieuwe zwerfafval-acties gecombineerd onder de naam Natuurlijk Schoon. De actie week startte op maandag 16 maart en wordt afgesloten op zaterdag 21 maart, de dag van Nederland Schoon.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. de katholieken hebben vaak goede akties, al diverse keren hebben mijn geloofsgenoten weblog en andere media gehaald met prima initiatieven. jammer dat andere scholen hier geen voorbeeld aan nemen.


    ⚠️ Meld

  2. Gister over de actie van Bert Koenders (ex-CCC in onze mooie woonplaats) gelezen Joop? Iets met de pope. Begrijpelijkerwijs voert Rat Verhagen die actie niet uit.

    Maar inderdaad respect voor ALLE geloven.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.