College steunt VSW Windesheim

Zwolle – De enige voetbalclub in Zwolle zonder eigen bestuurs- en ontvangstruimte wordt wat burgemeester en wethouders betreft uit de nood geholpen. Het college wil VSW Windesheim meehelpen bij het realiseren van zo´n voorziening bij de twee nieuwe kleedkamers voor de club.

VSW Windesheim maakt nu nog gebruik van het dorpshuis in Windesheim voor eigen vergaderingen, het ontvangst van tegenstanders en officials en om spelers zich te laten omkleden. Die situatie is niet ideaal. Dit najaar kan de voetbalclub een tweede speelveld in gebruik nemen, en daar horen ook nieuwe kleedkamers bij. VSW Windesheim groeit en heeft bovendien plannen voor G-voetbal en damesvoetbal. Om de vereniging de kans te geven volwaardig alle nieuwe ontwikkelingen te huisvesten, wil het college meewerken aan het verzoek van VSW Windesheim voor een eigen bestuurs- en ontvangstruimte. Daarvoor is een gemeentelijke bijdrage van 100 duizend euro nodig. Dit bedrag komt bij de ruim 140 duizend euro die eerder beschikbaar gesteld is voor de twee nieuwe kleedkamers van de club.

Burgemeester en wethouders stellen als voorwaarde dat de extra ruimte ook gebruikt kan worden door andere verenigingen in het dorp. Het dorpshuis blijft voor de voetbalclub de kantinefunctie houden.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. dus 240.000 voor deze symphatieke club ? wel een hoop geld lijkt me. met eigen vrijwilligers en dus alleen materiaalkosten moet dit toch ook wel voor de helft kunnen ?


    ⚠️ Meld

  2. ff serieus zeg. 240k voor een paar kleedkamers en een bestuurskamer? (ik begin morgen een aannemersbedrijf
    1) Krijgen ze 100% subsidie? Leden betalen nix mee? Is het geen lening? Dit kan toch niet waar zjn?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.