Diezerenk - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerenk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Soms zon, ook kans op een buitje

Zwolle – Dinsdag komt ons weer uit het noordwesten. De bewolking boven Zwolle breekt en de zon is terug van weggeweest. Ze piept soms tussen de wolken door, iets wat in de afgelopen dagen totaal niet lukte.

We zijn onder een aanvoer uit het noordwesten terechtgekomen. Dat levert schone lucht met goed zicht op. Uit die richting worden over zee ook regenbuitjes aangevoerd, in Zwolle de meeste kans daarop ‘s middags en ’s avonds. De wind aan de grond komt dinsdag uit westelijke richtingen en is zwak tot matig. Die windrichting zorgt voor een temperatuur variërend van 3 tot 7 graden. De komende dagen zakt geleidelijk koudere lucht vanuit de poolstreken af naar onze omgeving.

Wolkenzones met en zonder neerslag liften mee vanuit het hoge noorden. Woensdag is er kans op een buitje, maar de zon pakt ruimte tussen de wolken. Een maximumtemperatuur van ongeveer 5 graden. In de avond en nacht naar donderdag bestaat een verhoogde buienkans.

Donderdag blijft er kans op buien. In de kouder wordende lucht is neerslag in de vorm van (natte) sneeuw mogelijk. Vrijdag heeft Zwolle een temperatuur overdag amper boven nul plus vorst in de nacht.

Artikel delen: