Sparta Zwolle verliest eerste korfbalduel in eigen huis

Dion Westening van Sparta vangt een bal af
Foto: Jan-Willem van Rijn

Zwolle – Sportcomplex Victorium was afgelopen zaterdag het decor van de eerste thuiswedstrijd van Sparta Zwolle in de vernieuwde korfbal hoofdklasse. Helemaal als thuiskomen voelde dit nog niet voor Sparta, de wedstrijd eindigde in 20-26 voor SDO uit Kamerik.

Sparta had vorige week een goede start die werd beloond met twee punten bij KVS in Scheveningen. Afgelopen zaterdag kwam SDO uit Kamerik op bezoek in Zwolle. Waar SDO ontzettend scherp begon met drie goals uit de eerste drie aanvallen, leek Sparta nog op zoek naar haar kansen. Aan het eind van de eerste helft werden de juiste keuzes gemaakt en de achterstand verkleind, 11-12.

In het begin van de tweede helft kon Sparta nog aardig bijblijven en lag alles nog voor het grijpen. Maar de doelpunten vielen op cruciale momenten te moeilijk en SDO bleef gedecideerd doorspelen, wat resulteerde in een 20-26 eindstand.

Voor Sparta genoeg huiswerk om in de volgende wedstrijden weer punten te pakken. De eerste kans is komende zaterdag, als AVO uit Assen op bezoek komt in het Victorium te Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)