Samen debatteren over Vrijheid

Zwolle – Op 2 hogescholen en 2 universiteiten in Overijssel wordt het project ‘Debat on Tour’ gehouden. Vier indringende gesprekken over “Vrijheid en identiteit” , hét thema van dit jaar in het kader van de Start Nationale Viering van de Bevrijding. Overijssel is gastheer voor deze start. Het project is in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg.

De debatten vinden plaats in Deventer, Enschede, Kampen en Zwolle. Presentatoren voor de debatten zijn Joost Karhof, bekend van ‘Nova’ en ‘Kunststof’,  Leon Verdonschot, schrijver, journalist en radiopresentator en journalist, schrijver,  Jan Kuitenbrouwer. De muzikale ondersteuning in Zwolle, Enschede en Kampen zal door Typhoon verzorgd worden, in Deventer is Lucky Fonz III de muzikale gast.

Elk debat wordt ondersteund met een side-kick; een speciale gast: 

 • Enschede        Han ten Broeke, VVD Tweede Kamerlid
 • Zwolle             Anne van der Meiden, Theoloog en communicatiewetenschapper
 • Kampen                     Jacobine Geel, Theoloog (wijzigingen voorbehouden)
 • Deventer         Mirjam Sterk, CDA Tweede Kamerlid 

Dit jaar is een bijzonder jaar voor de provincie Overijssel, want Overijssel is startprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding 5 mei 2009. Dit betekent dat in deze provincie dit jaar extra aandacht wordt besteed aan de betekenis van 4 en 5 mei. De projecten die in het voortraject plaatsvinden, waaronder het ‘Debat On Tour’, vragen om verdieping van het thema: “Vrijheid en identiteit”. De debatten worden georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg, de Provincie Overijssel en de deelnemende onderwijsinstellingen; Universiteit Twente, Windesheim, Saxion en de Protestantse Theologische Universiteit. De debatten zijn voor publiek vrij toegankelijk. Voor meer informatie zie www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Datum & tijd ontbraken:

  Christelijke Hogeschool Windesheim

  Debat on Tour wordt in Zwolle georganiseerd op de Christelijke Hogeschool Windesheim. Het programma vangt aan om 15.00 uur en wordt gepresenteerd door Leon Verdonschot. Tijdens het programma worden columns voorgedragen en films bekeken, waarover gedebatteerd gaat worden. Typhoon gaat drie optredens verzorgen gedurende het programma.

  Datum: 24 maart
  Tijd: 15.00 – 17.00
  Plaats: Zwolle
  Locatie: C-kantine
  Presentator: Leon Verdonschot
  Gast: Anne van der Meiden
  Muzikaal: Typhoon  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.