Meppelerstraatweg - Foto: Wouter Steenbergen
Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Laagstaande zon, wolkenvelden en kans op een bui

Zwolle – Woensdag werpt de laagstaande zon lange schaduwen in Zwolle. Er drijven ook wolkenveldjes over. Die komen uit het noordwesten en tussen de wolken kan de hele dag een regenbuitje zitten. In de vroege ochtend trekt mogelijk al eentje over de stad.

Buien vallen plaatselijk, een paar kilometer afstand vormt het verschil tussen droog en nat. De wind waait uit het westen tot noordwesten met kracht 3, een matig briesje. In de avond en nacht minder wind. De minimumtemperatuur ‘s morgens vroeg is ongeveer 3 graden, in de middag verdubbelt dat naar 6 graden. ’s Avonds valt er uit een buitje misschien korrelhagel of natte sneeuw. De kans op winterse neerslag stijgt in de loop van de nacht naar donderdag.

Ook donderdagochtend kan Zwolle winterse buitjes tegemoetzien, die wellicht samensmelten tot omvangrijkere exemplaren. Valt er sneeuw, dan kan die even blijven liggen op auto’s, grasvelden en andere oppervlakken die gemakkelijk afkoelen.

De temperatuur begint donderdag aan een daling. Een kwikstand van ongeveer 3 graden is het maximum. Vrijdag wordt het kouder, we hebben het dan over 1 tot 2 graden boven nul overdag, en in de nachten lichte vorst. Er staat weinig wind. Vrijdagochtend is er kans op mist in Zwolle.

Artikel delen: