Het weer: ’s Morgens vroeg kans op een winterse bui, daarna brede opklaringen

Westerveld
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend trekt uit het noordwesten een zone met buien over onze omgeving. Zwollenaren die vroeg op pad gaan hebben de grootste kans om er nat van te worden. De temperatuur ligt slechts weinig boven het vriespunt, zodat natte sneeuw goed mogelijk is.

In de eerste helft van de ochtend is die winterse buienzone alweer voorbij en klaart het breed op. Blauwe lucht boven Zwolle met veel ruimte voor de laagstaande zon. Maar geheel wolkeloos wordt het niet. Stapelwolken drijven vanaf de Noordzee binnen en daar zou een nagekomen buitje tussen kunnen zitten. De wind aan de grond komt uit het westen en is zwak tot matig. Het kwik stijgt in de middag in de zon naar ongeveer 5 graden. Komende dagen wordt het kouder.

In de nacht naar vrijdag valt de wind weg. Onder opklaringen daalt de temperatuur naar het vriespunt of er iets onder. Bevroren autoruiten zitten er vrijdagochtend dik in en op sommige plekken kan het glad zijn door bevriezing. Daarnaast kan gemakkelijk mist ontstaan in Zwolle en omgeving. Het is de bedoeling dat de mist vrijdagochtend overgaat in laaghangende bewolking. Die in de loop van de dag hopelijk een beetje opgeruimd wordt. Het blijft vrijdag koud: hoogstens +2 graden.

Zo’n magere temperatuur kan Zwolle ook in het weekend verwachten. In de nachten vriest het licht. De zon is een onzekere factor. Voorlopig lijkt zaterdag de beste kaarten te hebben voor zonneschijn, maar zondag wint de grijsheid het vermoedelijk. De kans op neerslag is zeer klein in het weekend.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)