Stoere vrouwen openen tentoonstelling over milieu

Zwolle – Een tentoonstelling over duurzaamheid en milieu in De Kruidwisch, het vernieuwde gebouw in Doepark de Nooterhof in Zwolle. Studenten van Landstede zijn druk met de voorbereidingen. Tijdens een bezoek vind je hier tips en weetjes op dit gebied. De tentoonstelling ‘Groene tenen’ in het vernieuwde Kruidwisch-gebouw wordt eind deze maand feestelijk geopend door de actiegroep ‘Stoere Vrouwen’.

De volwassenenopleiding Life & Nature richt zich op het geven van natuur- en milieu educatie aan jong tot oud. Deze opleiding bereidt studenten o.a. voor op werk in bezoekerscentra en natuur en milieu centraal. Het maken van een tentoonstelling hoort bij het studieprogramma en veel onderdelen zijn door de studenten zelf gemaakt. ‘Groene tenen’ heeft ‘duurzaamheid en de eigen rol daarin’ als onderwerp. De studenten geven op een positieve manier aan wat men zelf kan doen voor een beter milieu. Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling worden keuzes en acties voorgelegd die consequenties hebben voor de leefomgeving.

De tentoonstelling wordt op 28 maart geopend; het begin van de zomertijd! Tijd voor nieuwe ideeën en frisse inzichten.

Tijdens de opening van de tentoonstelling wordt er dan ook door een typetje van de ‘Stoere Vrouwen’, een act opgevoerd. Het gaat de vrouwen erom dat milieubewust shoppen veel leuker is. Ze doen dit op ludieke wijze, om zoveel mogelijk mensen er bij te betrekken. In veel grotere steden bestaan al groepen ‘Stoere Vrouwen’ maar in Zwolle (nog) niet. Het bezoek van de vrouwen uit Amsterdam aan de provinciehoofdstad kan de aanleiding zijn voor de start van een nieuwe groep.

Zaterdag 28 maart wordt de tentoonstelling ‘Groene tenen’ geopend.

Bezoekers kunnen vanaf 10.30 uur langskomen in ‘de Kruidwisch’ het bezoekerscentrum van Doepark de Nooterhof, Goertjesweg 5, Zwolle.

Meer informatie vindt u op de site www.landstede.nl.

In verband met beperkte parkeerruimte en het thema van de tentoonstelling wordt door de studenten geadviseerd de fiets te nemen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dus aan de hand van het thema wordt er gevraagd om met de fiets te komen. Als er een tentoonstelling over de oorlog wordt gehouden moeten we dan met een tank komen?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.