Muziek op schoot voor baby’s, peuters en kleuters

Zwolle – Baby’s, peuters en kleuters van 4 maand t/m 4 jaar kunnen binnenkort, samen met hun ouders, een cursus Muziek op schoot volgen. De acht lessen starten vanaf 14 en 15 april op diverse wijklocaties van De Muzerie in Zwolle.

Muziek maken en samen zingen en bewegen op muziek, heeft een grote invloed op de ontwikkeling van het kind. Het geeft een kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Bovendien worden de motoriek, creativiteit en het zelfvertrouwen erdoor ontwikkeld. Tijdens de lessen zingen we o.a. liedjes voor op schoot, maar ook voor bij de dagelijkse handelingen zoals de bad-, bed- en aankleedrituelen. We spelen dans- en bewegingsspelletjes en maken gebruik van speelgoed en muziekinstrumenten waarmee experimenteren en naar luisteren. Het is niet belangrijk dat ouders een instrument kunt bespelen, samen plezier maken op muziek staat voorop.

De kinderen worden op basis van leeftijd ingedeeld in de babygroep (4 -12 maand), de dreumesgroep (1-2 jaar) of de peutergroep (2-4 jaar). De groepen starten op diverse locaties, dagen en tijden. Kijk voor meer informatie op www.muzerie.nl. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 maart via info@muzerie.nl, 038-4224055 of via de website.

Artikel delen: