Hebben kleine dagbladredacties nog toekomst?

Zwolle – Op woensdag 15 april organiseert VU podium en de opleiding Journalistiek van Windesheim van 19.00 – 21.00 uur het rondetafeldebat  ‘De toekomst van de kleine dagbladredacties’. In de studio van de opleiding Journalistiek op de Campus in Zwolle gaan redactiechefs van regionale dagbladen met elkaar in debat.

Op redacties wordt steeds vaker gesaneerd, bezuinigd en gereorganiseerd. Het takenpakket van uitgeklede redacties dijt uit door bijvoorbeeld fotografie en het vullen van websites. Noodgedwongen maken journalisten daarom meer en meer gebruik van bestaande artikelen. Gaat dit niet ten koste van diepgang, research en kwalitatieve verslaggeving? Tijdens het debat zullen deze vragen aan de orde komen. Waar gaat het naar toe met de regionale dagbladjournalistiek? Is het tij te keren, kunnen redacties de handen ineen slaan of zijn er andere creatieve oplossingen? Met andere woorden: wat laat je liggen en wat doe je nog wel?

Redactiechefs Michel Hasselerham (Twentse Courant/Tubantia), Dick Laning (Stentor), Ton Henzen (Boompers), Jan Westera (Dagblad van het Noorden), Arjen Bakker (Friesch Dagblad) en een journalist van BDU discussiëren hierover en geven hun visie op de toekomst. Ook bezoekers kunnen deelnemen aan het debat. Gespreksleiders zijn Jan Rietman (docent opleiding Journalistiek) en Robert Feller (student).

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers en journalisten van de regionale pers, studenten en medewerkers van Windesheim en van de mediaopleidingen bij de Zwolse ROC’s en ieder ander die geïnteresseerd is in het onderwerp. Deelname is gratis. Meer informatie: Francien Lange, tel. 038-468 84 89.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik lees vooral de interneteditie van De Stentor, maar het valt me op hoeveel slechte berichten daarin staan, spelfouten, dubbele woorden, berichten ter grootte van 1 zin, eenzijdige berichtgeving etc.


  ⚠️ Meld

 2. “Gaat dit niet ten koste van diepgang, research en kwalitatieve verslaggeving?”

  Wat een open deur, kijk alleen maar naar de Sentor. Steeds dunner, boordevol spelfouten want geen eindredactie en Weblog Zwolle holt ze aan alle kanten voorbij qua nieuws. Waarmee ik niet wil zeggen dat regionale kranten maar opgedoekt moeten worden, want onafhankelijkheid en duiding
  blijft belangrijk. Misschien moet ik me maar naar Windesheim begeven 🙂


  ⚠️ Meld

 3. nuttig
  Dit lijkt me een erg nuttig onderwerp, ook vanuit het perspectief van de politiek. Ik hoop dat het breder wordt getrokken dan alleen het geschreven nieuws.
  Pech dat ik die avond niet kan.


  ⚠️ Meld

 4. Interessant, al weer een aansprekend debat op Windesheim. Gister de aankondiging van een debat over Vrijheid en identiteit.
  Maar eens kijken, al lijkt me de 2e wat belangrijker voor iedereen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.