16 jaar cel in hoger beroep woonbootmoord

Zwolle – In hoger beroep in de woonbootmoordzaak is 16 jaar gevangenisstraf geëist tegen twee mannen uit Vroomshoop.

Dat is gelijk aan de gevangenisstraf die de rechtbank oplegde. De twee veroordeelden gingen in beroep tegen die uitspraak. De rechtbank vond eerder bewezen dat beide mannen met voorbedachte rade de woonbootbewoner met tientallen messteken hebben omgebracht. Dat zou zijn gebeurd als vergelding. De Zwollenaar zou 12 jaar geleden een gezinslid van de veroordeelden onzedelijk hebben betast.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Aanvullend
  ZWOLLE – Dat de zwagers H. (32) en S. (41) uit Vroomshoop Jan Popke Karsten uit Zwolle op brute en gruwelijke wijze hebben vermoord wordt door niemand betwist. Wel of er sprake is van moord met voorbedachte rade of doodslag. De advocaat-generaal tijdens het gisteren in Leeuwarden gehouden hoger beroep stelde dat het eerste het geval is. En dat er terecht zestien jaar gevangenisstraf is opgelegd.

  Beide advocaten van de veroordeelde moordenaars menen dat er absoluut geen sprake is van voorbedachte rade, maar van doodslag. Zij vinden de straffen te hoog. Nieuw was dat H. spijt betuigde aan de nabestaanden. S. daarentegen was, net als vorige keer, vooral met zichzelf bezig. De rechter doet 3 april uitspraak.


  ⚠️ Meld

 2. Beetje misleidende titel boven dit bericht. Het lijkt net alsof het de uitspraak in het hoger beroep is.
  Terwijl het dus de eis is.

  Al zou het doodslag zijn, dan is, m.i., 16 jaar ook op z’n plaats.


  ⚠️ Meld

 3. Als jij speciaal om verhaal te halen vanuit Vroomshoop komt en je bent zo dronken als een maleier, dan kun je toch wel op je klompjes aanvoelen, dat wát ze van plan waren geen zuivere koffie was. Aanpakken die handel, 16 jaar is m.i. dan ook geheel terecht!


  ⚠️ Meld

 4. dronken? Dat hele stuk rijden, sneaky hem besluipen en toeslaan is in mijn ogen gewoon moord met voorbedachte rade. Net zo lang op hem inprikken tot ie niet meer beweegt? Levenslang en TBS! Over tien jaar staan deze mannen weer buiten met een enkelbanje.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.