Atelier “De Rode Markies” feestelijk geopend

Zwolle – In een lekkere temperatuur en voorzien van een heerlijk zonnetje, werd zaterdagmorgen om 10.30 uur het Atelier “De Rode Markies” van het Zwolse kunstenaarscollectief voor mensen met een beperking feestelijk en officieel geopend. “De Rode Markies” is een onderdeel en werklocatie van de zorginstelling Frion. In deze werklokatie kunnen de kunstenaars hun eigen stijl, kleur en expressiviteit op vele vlakken vormgeven.

De talrijke bezoekers konden op vele gebieden, het aanwezige talent waar de kunstenaars over beschikken, aanschouwen. Van fotografie, pottenbakken, schilderen, striptekenen, te veel om op te noemen.


De trotse Jooske Zult en Ben de Reuver

Voor meer foto’s zie “Lees verder”

In haar inleiding gaf Annemiek van Dalen, bestuurslid van Frion, aan dat zij bijzonder blij was met deze lokatie. Een grote vooruitgang bij de oude lokatie in de Nieuwstraat. Zij hoopte dat de kunstenaars in de toekomst voor een opleiding bijgestaan zullen worden door “echte” kunstenaars. Frion is in beweging, aldus Annemiek van Dalen.


Annemiek van Dalen, bestuurslid Frion

De cliënten moeten het werk wat zij doen leuk vinden en zij moeten doen waar zij goed in zijn. Wie het nog niet gezien had, werd door haar geattendeerd op de grote koe, die op het dak van de galerie geplaatst was. Deze kunstkoe uit het kunstkoeienproject van een aantal jaren geleden, was geschonken door de Kamer van Koophandel in Zwolle.

Op uitnodiging van Frion was het Aranka Meijerink, conservator van het Stedelijk museum in Zwolle, die het teken voor de officiële openingshandeling gaf. Op haar aanwijzing werd met veel plezier het doek van een tiental kunstwerken door de makers verwijderd. Met glinsterende ogen van geluk en trots, werd het geheel door de kunstenaars aan de vele bezoekers getoond. De werken zullen permanent op het terras van het atelier te bewonderen zijn. Aranka Meijerink wenste de kunstenaars in deze prachtige werkplaats met zijn mooie en grote tuin, heel veel succes en heel veel inspiratie. Het Atelier “De Rode Markies” is gevestigd aan de Bisschop Willebrandtlaan en grenst aan het parkeerterrein van de Aldi.

Artikel delen: