Lentekriebels bij Berkum tegen Flevo Boys

Emmeloord – De officiële aanvang van de lente kon zaterdag voor Berkum in Emmeloord niet mooier beginnen. Vooral op basis van een goede tweede helft werd een fraaie driepunter behaald tegen directe concurrent Flevo Boys (2-4).  

Te slap beginnen, het is een euvel op dit moment bij Berkum. Net als tegen PKC ’83 kwam de ploeg van Michel van Oostrum daardoor niet ongeschonden uit de openingsfase. Martin de Roo gaf in de zevende minuut teveel ruimte weg aan Arjen Spaan waardoor Marco Woudsma zijn voorzet bij de eerste paal kon binnentikken. De Roo herstelde zijn fout halverwege de eerste helft door Berkum na een hoekschop van Randy van der Weide koppend op gelijke hoogte te brengen. Berkum kreeg daarna mogelijkheden om op voorsprong te komen, via onder meer Randy van der Weide die na een ‘één tweetje’ met Arjen Westrik had moeten scoren. Op slag van rust kwam Flevo Boys opnieuw door Woudsma op voorsprong.

Net als bij de Zwolse gelijkmaker was daar opnieuw een hoekschop voor nodig. Woudsma kon na de spelhervatting ongehinderd met het hoofd scoren en zijn tweede van de middag aantekenen. Na rust werd Berkum plotsklaps bevangen door lentekriebels. Nadat één van de uitblinkers Bouwe Zonneberg een bal van Flevo Boys van de doellijn haalde, begonnen de combinaties bij Berkum beter te lopen. In de zevende minuut na de thee scoorde Chris van der Meulen fraai voor zijn ploeg. De tweehonderd meegereisde Berkum supporters gingen acht minuten later uit hun dak toen Zonneberg zijn ploeg op voorsprong bracht. Hij was het mooie eindstation na een door Randy van der Weide genomen hoekschop. Het subtiele passje was er van Chris van der Meulen, waarna de centrale verdediger kon scoren. Het bleek het mooie loon van een tijdens trainingen ingestudeerde variant. Flevo Boys probeerde het daarna wel, maar verder dan een afstandschot van Arjan Veld kwam de ploeg van trainer Willem Brouwer niet. Doelman Mathijs Bouwhuis ,die in de tweede helft een zekerder indruk dan in het eerste bedrijf maakte, tikte de harde inzet net naast zijn doel. Toen Randy van der Weide, na een fraaie individuele actie, de 2-4 op het scorebord bracht was de wedstrijd gespeeld. Berkum doet goede zaken met de  winst. Een plekje in het linkerrijtje, met een aansprekende zesde plaats, is nu een feit. Jurian Meijntjes was uiteraard blij met de zege. “We begonnen weer te slap, maar vooral na rust maakten we optimaal gebruik van de ruimtes die ontstonden bij hun in de verdediging. Dat is echt een kwaliteit van onze ploeg.” 

Opstelling Berkum:

M. Bouwhuis, De Roo, Meijntjes, Zonneberg, Gnanapragassam; Ndizeye (59. Roelofs), De Jong, Van der Weide (79. De Jager), M. van der Meulen; Westrik (90. Lucas), C. van der Meulen 

Scoreverloop:

7. 1-0 Marco Woudsma

25. 1-1 Martin De Roo

44. 2-1 Marco Woudsma

53. 2-2 Chris van der Meulen

60. 2-3 Bouwe Zonnenberg

73. 2-4 Randy van der Weide 

Kaarten: 

Stuiver, Veld, Van der Plaats, Kalsbeek (Flevo Boys), Van der Weide, Gnanapragassam, M. Van der Meulen (Berkum) 

Toeschouwers:

650

Verslag: Harry Bouwhuis

Artikel delen: