Bestuurders onder invloed, 2 rijbewijzen ingevorderd

Zwolle –  Op vrijdagavond 20 maart is op de Hertenstraat het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit Kampen. De man reed onder invloed van alcohol en blies bij de ademanalyse 710 ug/l. De man kreeg een rijverbod van acht uren.

Op zaterdag 21 maart zijn er nog diverse personen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Zo is op de Koggelaan een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Zwolle aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 155 ug/l en kreeg een rijverbod van een uur. Tevens zijn zijn ouders ingelicht. Even later werd op de Oude Vismarkt een 32-jarige snorfietser uit Zwolle aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij ‘scoorde’ bij de test 450 ug/l en kreeg een rijverbod van vier uren.

Een 42-jarige autobestuurder uit Deventer werd op de IJsselallee aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat ook hij met drank op achter het stuur zat. Hij blies 345 ug/l en twee uren niet autorijden. Een 27-jarige automobilist uit Zwolle moest zijn rijbewijs inleveren. Ook hij reed, op de Kamperweg, onder invloed van alcohol. Hij blies 680 ug/l en kreeg een rijverbod van acht uren. Op de Middelweg is een 27-jarige autobestuurder uit Rotterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed. Van de man is een bloedtest afgenomen aangezien de uitslag van de ademanalyse aangaf dat de verdachte mogelijk andere stoffen in combinatie met alcohol had genuttigd. Ditzelfde geldt voor een 32-jarige automobilist uit Zwolle die op de Burgemeester van Roijensingel is aangehouden. De uitslagen van de bloedproeven zullen helderheid moeten verschaffen. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen: