Be Quick laat in slotfase winst liggen.

Zwolle-  Wie nog eens goed kijkt naar het affiche denkt waarschijnlijk dat Excelsior Be Quick heeft geklopt met 31-28. Een pure handbaluitslag dus. Maar de schijn bedriegt. Excelsior en Be Quick komen beiden slechts een keer tot scoren en wat volgt is een koele puntendeling.Be Quick nog in de race, ja waar voor eigenlijk? Plaats drie, plaats vijf? Meer zorgen zijn er  voor de gastheer. Excelsior is na een goede seizoensstart met de voeten in het moeras weggezakt en ziet de streep van plaats twaalf en, nog erger, de streep van plaats dertien angstwekkend dichtbij komen. De gastheer kan de punten zéker goed gebruiken. 

Be  Quick speelt in dezelfde formatie als dinsdag tegen Babberich, met de aantekening dat Dennis Heijkamp de plek van Jesper Beunk heeft ingenomen. Je hoeft geen deelnemer aan het programma Het zesde zintuig te zijn om te voorspellen dat er vanmiddag geen galavoorstelling geprogrammeerd staat. Beide partijen beginnen niet echt goed aan de wedstrijd. Be Quick speelt compact en geeft weinig weg. Via de counter probeert het de tegenstander pijn te doen. Reactievoetbal waarbij het baltempo te laag ligt om de tegenstander het vel over de oren te trekken.

Na de rust gloort er hoop. Be Quick, met de ingevallen Edwin Starke, begint goed en neemt initiatief. Dat wordt al snel beloond met een doelpunt van Nejim el Ataoui in de 50e minuut: 0-1. Be Quick weet echter niet door te drukken en dat komt de ploeg duur te staan. Oud-Be Quicker Jolf Stel zet een kwartier voor tijd zelf een aanval op en weet die koppend af te ronden: 1-1.

Excelsior-invaller Stef Alberink maakt het dan al niet meer mee. Enkele minuten eerder is hij met een donkerrode kaart richting de kleedkamer gestuurd. In deze situatie van overtal probeert Be Quick alsnog een goede zaak te doen. De slotfase levert dan nog een paar goede kansen op, waarbij een kopbal van Edwin Starke het houtwerk toucheert. Het mag niet meer baten. Een punt blijft in Rijssen, het andere gaat mee in de bus naar Zwolle.

Door Gerco Grevers

Artikel delen: