Overige politieberichten

Zwolle – Op zondagochtend 22 maart is een 19-jarige Zwollenaar aangehouden voor het uitdelen van een klap aan een andere man.

De 19-jarige man stond met meerdere personen bij een eetgelegenheid aan de Grote Markt toen er wat heen en weer geduwd werd en hij vervolgens een slaande beweging deed naar een man. Bij de aanhouding gedroeg de 19-jarige Zwollenaar zich zeer agressief en weigerde hij te werken. De man is meerdere malen gesommeerd mee te werken. Onder dwang is hij overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt tegen hem.

– Op zaterdagmiddag 21 maart rond 16.15 uur zijn twee politiemannen aan de Thomas a Kempisstraat beledigd en bedreigd door een 22-jarige Zwollenaar. De politieagenten kregen een melding dat er een conflict zou zijn tussen meerdere personen in een woning aan de Thomas a Kempisstraat. Bij aankomst bleek er inderdaad ruzie te zijn. De 22-jarige man sloeg en trapte hierbij meerdere personen. Hierop werd de man aangehouden. Bij zijn aanhouding gedroeg hij zich nog steeds zeer agressief en beledigde en bedreigde hij meerdere malen de politieagenten. Zij hebben dan ook aangifte gedaan van belediging en bedreiging. Ook een 22-jarige Zwollenaar, die geslagen is door de verdachte, heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is overgebracht naar het bureau waar hij is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

– Op zaterdagavond 21 maart is op de Melkmarkt een 48-jarige Zwollenaar bekeurd voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg en, aangezien hij aardig onder invloed van alcohol verkeerde, voor openbare dronkenschap. Tevens werd hem verzocht de binnenstad te verlaten waar hij geen gehoor aan gaf en zodoende ook een boete kreeg voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

– Op zondagochtend 22 maart zijn in een horecagelegenheid aan het Gasthuisplein twee mannen, een 37-jarige man uit Leusden en een 38-jarige man uit Werkendam mishandelt. Twee Zwollenaren van 18-jaar en 47 jaar Zwollenaar zijn aangehouden voor deze mishandeling. De 37-jarige man heeft meerdere klappen tegen zijn hoofd gekregen en de 38-jarige man heeft verwondingen opgelopen aan zijn hoofd, hals, arm en hand aangezien hij meerdere malen geslagen is en gestoken met kapot geslagen glazen. Deze man is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er is aangifte gedaan van (poging tot) zware mishandeling. De twee slachtoffers verklaren uit het niets te zijn aangevallen. De politie heeft deze mishandeling in onderzoek. Mocht u getuige zijn geweest van deze mishandeling dan verzoekt de politie u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 en te vragen naar de politie Zwolle-Centrum/Zuid.

– Op zaterdagavond is op de kermis op de Turfmarkt een 15-jarig meisje uit Zwolle mishandeld door onder andere een 15-jarig Zwols meisje. Het slachtoffer was met een vriendin op de kermis toen zij door de verdachte werd aangesproken en tegen haar wil werd meegetrokken naar het bruggetje bij de Turfmarkt om te praten. Hier kreeg zij een vuistslag in haar gezicht waardoor ze ten val kwam en vervolgens werd ze over de grond getrokken. Een passant die het zag gebeuren stapte uit zijn auto en hielp het 15-jarige meisje. Zij rende weg, maar werd even later wederom door de verdachte en een groep andere jongeren vastgehouden, geslagen en geschopt. Ook werden er bedreigingen geuit aan het adres van haar. Ze heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 en te vragen naar de politie Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Het was dus weer gezellig in de stad (not!)

  Er was nog geen nieuws geweest over de Turfmarkt-kermis. Gewoonlijk wordt er altijd wel eentje neergestoken, maar ditmaal “pas” een bitch-fight in het laatste weekend.

  *zucht*


  ⚠️ Meld

 2. Op zondagochtend 22 maart zijn in een horecagelegenheid aan het Gasthuisplein twee mannen, een 37-jarige man uit Leusden en een 38-jarige man uit Werkendam mishandelt.

  Ook werden er bedreigingen geuit aan het adres van haar.

  Toch vind ik echt dat die politiewoordvoerder zich eens wat in de Nederlandse taal moet verdiepen! Keer op keer dit soort fouten en overdreven moeilijke constructies. Het meisje werd gewoon bedreigd!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.