Sense seksualiteitsspreekuur

Zwolle – GGD IJsselland start op maandag 6 april wekelijks een seksualiteitsspreekuur voor studenten bij het Student SuccesCentrum van het Deltion College. De GGD houdt dergelijke spreekuren al in haar eigen gebouw aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle.

Jongeren tot en met 24 jaar kunnen bij Sense terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, soa, pijn bij het vrijen, seksueel geweld, enzovoort. Bij ROC-studenten spelen veel vragen als het gaat om de seksuele gezondheid. “Door jongeren op te zoeken en het spreekuur zo laagdrempelig mogelijk te maken hopen we hen beter te bereiken”, aldus Marlise Aarts, projectmedewerker Sense van GGD IJsselland.

Het Studenten SuccesCentrum biedt zorg en begeleiding aan alle studenten van het Deltion op diverse gebieden. Studenten kunnen hulp krijgen bij studie- en loopbaanproblemen, maar ook met psychische problemen of problemen in de thuissituatie kan men terecht. Een spreekuur zoals Sense past daar goed bij, meent het Deltion College.

Sinds 2008 worden in het hele land Sense-spreekuren gehouden. Het Ministerie van VWS nam het initiatief tot Sense omdat jongeren behoefte hebben aan betrouwbare informatie over seksualiteit en er geen duidelijke aanspreekpunten waren. Op maandag 23 maart presenteert staatssecretaris Bussemaker van VWS de nieuwe website www.sense.info. Sense.info biedt jongeren betrouwbare informatie over alles waar je als jongere mee kunt zitten rondom je lichaam, seks, soa’s en relaties. Daarnaast kunnen jongeren via die site een Sense-spreekuur bij hen in de buurt vinden, waaronder bij GGD IJsselland in Zwolle, dat in oktober van het vorig jaar van start ging met Sense.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.