Rugby Club Zwolle kampioen

Groningen – GSRC1 – Rugby Club Zwolle (12-31). Door de winst op Groningse studenten is Rugby Club Zwolle niet meer in te halen in de aflopende competitie van de derde klasse Noordoost. Zij mogen zich dan ook de kampioen noemen van 2008-2009. In een wedstrijd die rommelig begon kon Rugby Club Zwolle in de tweede helft de controle nemen en de winst naar zich toe trekken. Coach Eddy Dekker kon beginnen met de publiekswissels voor de heren die afgelopen seizoen boven zichzelf uit zijn gestegen. Na vele jaren kan Rugby Club Zwolle haar kunsten weer vertonen in de tweede klasse Noord. Een mooie beloning en een mooie uitdaging voor Zwolle.

Een rilling ging er door het lichaam van de meegereisde supporters toen Groningen Studenten een snelle try drukte en de conversie strak tussen de palen door schoot. 7 – 0, deze achterstand verfraaide heb spel van blauw-wit niet echt. Door het belang van deze wedstrijd waren de spelers toch wat gespannen. Hier moest je het doen! Voor rust kon center Jermain de eerste ty voor Zwolle drukken en net zo koelbloedig als Groningen schoot Daan de conversie tussen de palen. De wedstrijd was weer open. Door mooi samenspel van de voorwaarste en backs werd er een gat getrokken waar Mannus met volle vaart in liep en de tweede try drukte. Bij rust was het 7-14.

Captain Arjan attendeerde zijn team om de rust te bewaren en zuiniger op de bal te zijn tijdens ruks. Op de grond winnen we het niet hier, de bal moet gespeeld worden. Twee goede aanvallen werden twee try’s! We moeten ons eigen game-plan spelen. In de tweede helft ging het spel wat beter en de verdediging bleef goed. Groningen kon de verdediging niet voorbijlopen. Zwolle scoorde nog twee keer en had de wedstrijd in de zak. Waar in het laatste deel van de wedstrijd verschillende publiekswissels werden gedaan werd het spel rommelig, maar dat deerde niet echt meer. Groningen maakte gebruik van de chaos en scoorde nog een keer. De laatste try was er één rechts achter in het hoekje, snel gedrukt door de attente winger Harry. Het fluitsignaal kwam en de Zwolse rugby formatie heeft weer een stukje geschiedenis geschreven voor de bijna 35 jaar oude Rugby Club Zwolle.  

Na de wedstrijd feliciteerde de Gastheer GSRC, RC Zwolle met haar overwinning en kampioenschap in de derde klasse noordoost. Tijdens de busreis terug en in het clubhuis zijn menige liederen gezongen en biertjes gedronken.  

Rugby Club Zwolle heeft een mooie uitdaging voor zich. De tweede klasse is een uitdagende klasse voor de relatief kleine vereniging. Maar als het enthousiasme zo groot blijft belooft Rugby Club Zwolle voor volgendjaar ook mooi, eerlijk, hard Rugby te laten zien op sportpark de Marslanden of elders in Noord Nederland.  

 

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Rugby!
    Na een heel mooi seizoen! Eindelijk kampioen!

    Volgend jaar 2e klasse en we willen een 2e team gaan opzetten, dus wil jij ook rugbyen bij een leuke groeiende club, kom dan meetrainen op dinsdag en donderdag op sportpark de Marslanden.

    Gr Daan (Speler Rc Zwolle)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.