Kerst Pop-Up Diezerstraat bood studenten ruim duizend uur werkervaring

Studenten die de Kerst Pop Up mede mogelijk hebben gemaakt
Foto: WaardeRing

Zwolle – De deuren van de Kerst Pop-Up in de Diezerstraat gingen 19 december dicht. In de kerstwinkel kon het winkelend publiek kennismaken met tweedehands producten. De Kerst Pop-Up heeft ervoor gezorgd dat meer dan 75 leerlingen van tien Zwolse onderwijsinstellingen ervaring konden opdoen in een échte werkomgeving.

In totaal was de winkel goed voor 1048 uur werkervaring voor leerlingen en studenten. “Dit was zo’n waardevol project voor onze leerlingen,” vertelt Gokhan Gokkaya, docent economie bij Thorbecke Scholengemeenschap. “Wat ik in het klaslokaal aan mijn leerlingen bied is vooral theorie over het werken in de detailhandel. En dat de theorie nu in de praktijk is gebracht is leerzaam voor hen. Je merkt dat leerlingen nu begrijpen wat ik heb uitgelegd doordat ze er zelf actief mee aan de slag gaan. Daarnaast staan er echte klanten aan de kassa waarmee ze contact kunnen maken. Achter de kassa staan is dan ook een van de favoriete werkzaamheden van veel leerlingen.”

De winkel was een initiatief van circulair ambachtsnetwerk WaardeRing, waarbij Stichting Kringloop Zwolle de uitvoering voor haar rekening nam. Het initiatief heeft de aandacht getrokken uit het hele land. “We hebben zowel andere gemeentes als circulaire ambachtsnetwerken geïnspireerd. Ook hebben we landelijke publiciteit gegenereerd. Kortom, op alle fronten een succesvol project waarbij waarde toevoegen aan zo veel mogelijk mensen en tweedehands artikelen altijd ons belangrijkste uitgangspunt is geweest,” aldus Eline Westervaarder, manager marketing en communicatie van Stichting Kringloop Zwolle.

De leerlingen en studenten die hebben meegewerkt kwamen van verschillende hbo-, mbo-, vo-, vso- en praktijkschoolinstellingen. Deelnemende scholen waren: Thorbecke Scholengemeenschap; Talentstad; TIB (Thorbecke Scholengemeenschap, vso De Twijn en Talentstad – In Bedrijf), vso De Ambelt; Landstede MBO; mbo Menso Alting; Greijdanus College, Cibap vakschool voor Vormgeving, Hogeschool Windesheim, en SVO vakopleiding food Zwolle.

Westervaarder: “We gaan nu met alle partijen evalueren en dan kijken hoe onze gezamenlijke toekomst er uitziet. Als we kijken naar alle behaalde resultaten dan durf ik wel te zeggen: veelbelovend!”

Foto's 3
Studenten die de Kerst Pop Up mede mogelijk hebben gemaakt - Foto: WaardeRing
Studenten die de Kerst Pop Up mede mogelijk hebben gemaakt
Foto: WaardeRing
Kerst Pop-Up Diezerstraat bood studenten ruim duizend uur werkervaring - Foto: WaardeRing
Foto: WaardeRing
Kerst Pop-Up Diezerstraat bood studenten ruim duizend uur werkervaring - Foto: WaardeRing
Foto: WaardeRing

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)