Werkzaamheden Rodetorenplein verlopen voorspoedig

Zwolle – De werkzaamheden aan het Rodetorenplein, waaronder de nieuwe bestrating, zijn waarschijnlijk nog voor de bouwvak (medio juli) 2009 klaar. Dan kan het plein worden opgeleverd, met uitzondering van het parkeerterrein. Op maandag 30 maart a.s. wordt de rijbaan over het Rodetorenplein afgesloten voor het doorgaande verkeer en wordt begonnen met de aanleg van de nieuwe verharding in de rijbaan van het plein.  

Het Rodetorenplein wordt voetgangersgebied, dus óók het deel van de rijbaan dat ligt tussen de Nieuwstraat en de hoek van de Melkmarkt. Het doorgaand autoverkeer wordt geweerd door het aanbrengen van een nieuw pollersysteem (drie verzinkbare palen). Het aanbrengen van deze afsluiting op het Rodetorenplein staat in mei 2009 gepland. Zodra de rijbaan wordt vrijgegeven wordt de poller in bedrijf gesteld. Dan is het Rodetorenplein definitief afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen bussen, taxi´s, bevoorradend verkeer, nooddiensten en fietsers mogen dan nog door het voetgangersgebied rijden.

De Nieuwstraat – als belangrijke bevoorradingsroute – blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar. De aanleg van de nieuwe rijbaan gebeurt in twee fasen. In de eerste fase blijft de Nieuwstraat bereikbaar via de Jufferenwal en de tweede fase via de Buitenkant. Borden geven ter plaatse de omleidingsroutes aan.  

Het parkeerterrein op het Rodetorenplein blijft in gebruik totdat er wordt begonnen met de bouw van het nieuwe bouwblok. De parkeerplaats is tijdens de eerste fase van de werkzaamheden alleen nog bereikbaar via de Jufferenwal. In de tweede fase van de werkzaamheden en ook daarna is de parkeerplaats bereikbaar via de Buitenkant.  

De werkzaamheden worden verricht in het kader van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad en het Bereikbaarheidsplan Binnenstad. De gemeente heeft gekozen voor een bereikbare en autoluwe binnenstad. Het plan beschrijft onder andere hoe en in welke stappen de binnenstad autoluw wordt gemaakt en op die manier een prettiger verblijfsklimaat in de binnenstad wordt gerealiseerd. In de komende maanden zullen in dit kader onder andere alle pollers worden vervangen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wordt de hele Nieuwstraat nu afgesloten voor motorvoertuigen? Of kunnen ze er van de andere kant nog in?

    Nu de voetgangers nog leren, dat de Nieuwstraat geen voetgangersgebied is en we zijn een heel eind! Ik fietste laatst ook bijna tegen iemand aan die rustig bellend aan kwam wandelen uit één van de voetgangerszones. (En ook gewoon NIET aan de kant gaan!)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.