Fietser gewond bij aanrijding

Zwolle – Op de kruising Hessenweg/Kranenburgweg raakte dinsdagochtend 24 maart een 46-jarige fietser uit Meppel gewond bij een aanrijding met een 57-jarige automobilist uit Zwolle. De fietser reed over het fietspad langs de Kranenburgweg en stak bij rood licht de kruising over.

De automobilist had op dat moment groen licht op de Hessenweg en kon een aanrijding niet voorkomen. De fietser kwam ten val en raakte gewond aan zijn ribben, heup en schouder. Hij werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd. Het team Verkeer heeft een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Als je het mij vraagt: de fietser, die heeft de regels overtreden (zoals het er staat).
  In dat geval hoop ik dan ook dat de automobilist niet aansprakelijk wordt gesteld.


  ⚠️ Meld

 2. Tenzij de fietser op een voorrangsweg reed, want dan krijgt ie alleen een boete van door rood rijden. Want voorrangsweg staat boven verkeerslichten


  ⚠️ Meld

 3. Hoe kom je daarbij?

  De rangorde is van hoog naar laag:

  Aanwijzingen gaan boven verkeerstekens en verkeersregels.

  Verkeerstekens gaan boven verkeersregels, voor
  zover deze regels onverenigbaar zijn met deze tekens.

  Verkeerslichten gaan boven verkeerstekens die de
  voorrang regelen. (en dus ook boven verkeersregels)

  Fietser rijdt door rood (verkeerslichten). Voorrangsweg of niet (regel of verkeersteken, boeit niet want beiden zijn ondergeschikt aan verkeerslichten), fietser is fout.


  ⚠️ Meld

 4. Nja, als je de regels erop naslaat, lijkt het toch echt anders te zijn. Het zijn 3 letterlijke regels die ik heb aangehaald. Alleen dat tussen haakjes heb ik er zelf bij gezet.


  ⚠️ Meld

 5. hebben thuis hier dus ook een discussie over, de fietser gaat door rood dus (vind ik dat die fout is), ja toch maar zo schijnt het dus niet te zijn ivm kwetsbaar verkeer???? nou en dus zou jan en alleman lekker door rood kunnn blijven fietsen, wandelen, of wat dan ook, gek toch>???? ze staan daar vaak te controleren van die politie agentjes in opleiding als ik ze nog is zie dan zal ik het hun is vragen!!!!


  ⚠️ Meld

 6. @moi:

  Er zit een verschil tussen schuldig zijn en aansprakelijk zijn.

  Ja, de fietser is een zwakkere verkeersdeelnemer en wordt daardoor meer beschermd. Daarom wordt de bestuurder van een gemotoriseerd voertuig vaak gedeeltelijk aansprakelijk gesteld. Ik heb wel eens begrepen (oei, heb horen zeggen….. fabels?) dat een automobilist ook wel vrijuit kan gaan als de zwakkere verkeersdeelnemer overduidelijk in gebreke is gebleven.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.