Pannenkoekendag op basisschool de Markesteen

Zwolle – Dalton basisschool de Markesteen neemt op vrijdag 3 april a.s. deel aan de nationale Pannenkoekendag, een actie die mede mogelijk gemaakt wordt door Tefal. De Markesteen grijpt deze actie aan om in het kader van actief burgerschap de leerlingen wat bewuster te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bijdrage. Kinderen uit de bovenbouw hebben ouderen uit de Kievitsbloem, een woonzorgcentrum in Zwolle Zuid, uitgenodigd om op school pannenkoeken te komen eten. De hal van de school is hiervoor omgetoverd in een restaurant in sprookjesstijl, leerlingen bakken de pannenkoeken en bedienen de gasten. Tijdens het eten zijn er “vertelkinderen” die vanonder een sprookjesboom een mooi sprookje vertellen. De pannenkoeken worden ’s morgens door de kinderen gebakken in de keuken van Het Kwartiers, school voor het praktijk onderwijs.

Door mee te doen maakt de Markesteen kans op een mooie prijs. Want de school die het mooiste of origineelste pannenkoekrestaurant heeft gecreëerd, wint de hoofdprijs: een schoolreis voor de hele school! Dit alles past in het grote jaarlijkse schoolproject met dit jaar het thema “sprookjes:”. Alle kinderen werken 3 weken lang aan dit project t.b.v. een zelf gekozen goed doel. Het project wordt afgesloten met een tentoonstelling en activiteiten waarvan de opbrengst gaat naar Stichting Doe Een Wens.

De Markesteen is de enige openbare Daltonschool in Zwolle. In het Daltononderwijs staat een aantal principes centraal: zelfstandigheid, vrijheid en verantwoordelijkheid en samenwerking. Die principes helpen om ons voornaamste doel te bereiken: “ieder kind de kans geven zich op zoveel mogelijk terreinen optimaal te ontwikkelen, zodat het later als volwaardig mens in de maatschappij kan functioneren”. Ook geeft het kinderen een goede basis voor het vervolgonderwijs. De school zoekt daarbij steeds naar passende vernieuwing.

Om de Daltonlicentie te behouden evalueert een Dalton basisschool iedere vijf jaar, op welke manier zij invulling geeft aan de Dalton uitgangspunten. Hiervoor vindt een visitatie plaats door een Daltoncommissie, zelf nauw betrokken bij het Dalton onderwijs. Afgelopen maandag, 23 maart heeft deze 5 jaarlijkse visitatie plaatsgevonden. Aan het einde van de dag bleek dat zij een positief advies zullen uitbrengen aan het bestuur van de Nederlandse Dalton Vereniging om het Daltoncertificaat voor de komende vijf jaar af te geven.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.