Twee gewonden bij steekincidenten in Diezerpoort

|   Laatste wijziging

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Een 61-jarige Zwollenaar en een plaatsgenoot (56) zijn vrijdag lichtgewond geraakt in Diezerpoort. De mannen werden slachtoffers van twee verschillende steekincidenten in de wijk. De politie heeft ’s avonds een 25-jarige man uit Zwolle opgepakt.

Het eerste steekincident vond aan het einde van de middag plaats in de Ruusbroecstraat. Tegen kwart voor zes schakelde de politie Burgernet in om een verdachte te traceren. Het zou gaan om een lichtgetinte man van ongeveer 20 jaar op een mountainbike. Burgers werden geadviseerd de gezochte man niet zelf te benaderen. Bij aantreffen moest direct 112 gebeld worden. Omstreeks tien over zeven ’s avonds beëindigde de politie de zoekactie via Burgernet. De gezochte man was nog niet aangetroffen.

Tien minuten later ontving de politie de melding over het tweede steekincident in Diezerpoort. Ditmaal in de Beukenstraat. Deze straat ligt op een steenworp afstand van de Ruusbroecstraat, aan de andere kant van de Middelweg. Rond acht uur ’s avonds hield de politie de 25-jarige Zwollenaar aan op de Zwartewaterallee. Een ooggetuige zag op dat tijdstip dat agenten op de Zwartewaterallee iemand aanhielden die in een zwarte auto zat.

De politie onderzoekt nog of de aangehouden man iets te maken heeft met beide steekincidenten. Dat zegt Sigrid Passchier, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. Volgens haar staat niet vast of er met een mes is gestoken. Ze laat weten dat het vermoedelijk wel om een steekwapen gaat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)